Tokio

Tokio najinovativniji grad na svijetu

Tokio je prvi na listi najinovativnijih gradova na svijetu, čime je iza sebe ostavio London i New York.

Glavni grad Japana bilježi ubrzane tehnološke promjene od kada je ušao na listu 10 najinovativnijih gradova svijeta prije tri godine. Ove godine Japan je jedan od tri grada u Aziji koji su na ovoj listi.

“Ono što nas je ove godine iznenadilo je pojava Tokija, koji je premašio gradove kao što je Boston”, rekli su iz istraživačkog centra koji objavljuje godišnju listu najinovativnijih gradova svijeta.

“Tokio je prihvatio nove ‘smart’ tehnologije i inovacije kao što su robotika i 3D proizvodnja”, rekli su, dodajući da je Japan izgradio reputaciju zemlje koja rano usvaja nove tehnologije.

Istraživački centar, koji je objavio istraživanje,2thinknow rangira gradove prema 162 indikatora, uključujući internet cenzuru, raspodjelu bogatstva i mogućnost za takozvani zeleni biznis.

U prvih pet gradova na listi su San Francisco i New York, ali visoko kotiraju i manji američki gradovi kao što su San Diego, Portland i Auckland.

London je na drugom mjestu, odmah poslije Tokija, a na listi ove godine na visokim pozicijama su i Singapur, Sidney i Seul.

Check Also

U Crnoj Gori oko 42 hiljade nezaposlenih

U Crnoj Gori je ove sedmice oko 42,44 hiljade nezaposlenih, 0,8 odsto manje u odnosu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *