Naslovne strane dnevnih novina za 11. avgust – Najvažnjie vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Revitalizacija distributivnog sistema počinje u februaru

Za revitalizaciju elektrodistributivne mreže, naredne godine će biti izdvojeno 32,2 miliona eura, a prema dinamičkom planu, konkretni radovi, odnosno uvođenje izvođača u posao, moglo bi početi već u februaru naredne godine, navodi se u Informaciji o programima intenzivne revitalizacije distributivne mreže.

BEZ PREPREKA ZA GRADNJU PORTO SKADAR LEJKA

Iako je nacrtom prostornog plana predviđeno smanjenje kapaciteta budućeg kompleksa Porto Skadar Lejk, to, čak i ukoliko bude usvojeno, ne može da utiče na ono za što je izdata građevinska dozvola, saopšteno je iz Mistarstva održivog razvoja.

U oktobru potpisivanje ugovora za koncesiju

Ugovor o koncesiji za privredno korišćenje brodogradilišne luke u Bijeloj, na period od 30 godina, za koju su ponudu dostavile samo tivatska kompanija Adriatic Marinas i holandski Damen, trebalo bi da bude potpisan početkom oktobra.

Dan

Generalni štrajk u septembru

Ukoliko Vlada ne prihvati neophodne izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, pripadnici Sindikata ZIKS-a i Strukovnog Sindikata vatrogasaca-spasilaca, spremni su i na generalni štrajk. Udruženi sindikati juče su na pres konferenciji poručili da su ih katastrofalni uslovi koji se odnose na izmjene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, odnosno planovi Vlade, Unije poslodavaca i predstavnika svjetske banke da “proguraju loše uslove za penzionisanje najbrutalnije dotakli.

Pale kamate

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, pala je u maju 0,1 procentni poen i iznosila je 6,58 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa u maju je oslabila 0,09 procentna boda na 5,96 odsto navodi se u Biltenu CBCG.

Razvoj industrije garantuje izlaz iz krize

Svakodnevno finansijsko zaduživanje države od milion eura, tržišna ekonomija koja koči razvoj privrede, nepostojanje realne proizvodnje, ogromna nezaposlenost, loša socijalna i politička situacija samo su neki od problema koji se što prije moraju riješiti kako ne bismo došli u krizu, kazali su iz Saveza komunista Jugoslavije — Saveza komunista Crne Gore.

Pobjeda

Efektivna kamata 6,5 odsto

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, pala je u maju 0,1 procentni poen i iznosila je 6,58 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa u maju je oslabila 0,09 procentna boda na 5,96 odsto navodi se u Biltenu CBCG.

Sonigo može da gradi po starom

Lionel Sonigo, predsjednik Montenegro rizort kompani koja gradi projekat Porto Skadar lejk, ne treba da bude zabrinut zbog predloženih rješenja u nacrtu prostornog plana posebne namjene za Nacionalni park “Skadarsko jezero, poručili su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. Objasnili su da ovaj planski dokumet ne može da utiče na stečne obaveze, odnosno prava stečena po osnovu izdate građevinske dozvole.

Menadžment stoji iza dokumenta i podržava reviziju

Izvršni menadžment kompanije Luka Bar, s obzirom na suprotstavljena mišljenja u samom Revizorskom odboru kompanije, apsolutno podržava stav da se angažuje eksterna revizija za Izvještaj o poslovanju preduzeća za prvih šest mjeseci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *