Nakon objave Galaxy Note9, pale akcije Samsunga, porasle akcije Apple

Dodajte komentar

Sada, kada je Samsung Galaxy Note9 zvanično objavljen, došlo je vrijeme da se oglase i investitori i da svojim reakcijama ukažu na stanje na tržištu odmah po objavi telefona. Prema svemu sudeći, oni koji su svoj novac uložili na berzanskom tržištu ističu da Galaxy Note9 ne predstavlja prijetnju najskupljim i najboljim Apple telefonima.

Tokom regularnog dana za trgovinu u SAD, akcije Apple-a su dostigle najveću vrijednost u prethodne 52 nedjelje (209,78 dolara), da bi na kraju dana završile na 208,88 dolara uz 1.6 odsto povećanje vrijednosti. Zanimljivo je da su se Apple akcije prodavale po cijeni od 209,50 dolara samo 30 minuta prije početka Samsungovog Unpacked događaja.

Kada je Samsung u pitanju, dešavanja na berzama pokazuju da trgovci dionicama nisu impresionirani Galaxy Note9 modelom. Akcije južnokorejske kompanije su ostvarile pad od 3,5 procenata na berzi u Koreji.

Investitori mijenjaju svoje mišljenje prilično često kada su berzanska poslovanja u pitanju, pa ostaje da se vidi kakva će situacija biti kada Apple predstavi svoje 2018 iPhone modele, što se očekuje narednog mjeseca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *