Prosječan julski račun za struju 35 eura

Prosječan julski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 35 eura.

Kako je saopšteno iz EPCG, domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,25 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 59,77 eura.

“Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 1,46 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,88 odsto kupaca. Julske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 55 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 191.418 kupaca”, dodaju oni.

Domaćinstva su u julu 2018. godine potrošila 109.340.747 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 22 odsto više u odnosu na junsku potrošnju, odnosno 3 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom jula 2017. godine.

“EPCG pokreće akciju PODIJELIMO TERET 6 koja će trajati od 1. septembra do 30. novembra. Sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret $ prije dvije godine, mogu se priključiti akciji PODIJELIMO TERET 6 tokom septembra, oktobra ili novembra”, podsjećaju iz EPCG.

Uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri poslednja računa.

“Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole”, navode oni.

Check Also

Turska potrošila više od 37 milijardi dolara na izbjeglice

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da Turska neće moći sama da se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *