Sjutra stiže Galaxy Note 9 (foto)

Dodajte komentar

Samsung u četvrtak na tržište pušta novi Galaxy, a dosta informacija o novom mobilnom uređaju je već procurjelo u javnost.

Pojavilo se dosta fotografija i specifikacija za najnoviji Galaxy Note 9, uključujući moguću cijenu telefona, piše Independent.

Prema procjeni Rolanda Kvanta iz Mobile Geaks-a, Galaxy Note 9 (od 512 gigabajta), u crnoj i plavoj boji, koštaće oko 1.250 eura, dok će osnovni model od 128 gigabajta biti oko 1.050 eura.

Nepromijenjen dizajn

Propuštene slike iz različitih pouzdanih izvora, uključujući i sam Samsung, otkrivaju da je južnokorejski elektronski gigant usaglasio dizajn svojih Note uređaja i čvrsto ga se pridržava.

Uz Galaxy Note 8, Galaxy Note 9 se gotovo ne razlikuje od svog prethodnika. Ovo možda nije iznenađenje, s obzirom na jedinstvenost savremenog dizajna smart telefona, ali to signalizira da se Samsung umesto toga fokusira na unutrašnjost telefona.

Duži životni vijek baterije, kvalitetnija kamera i skladištenje

Unutar Note 9 nalaze se najveće nadogradnje. Jedno od najvećih poboljšanja će biti kapacitet baterije. Očekuje se da će biti povećan na 4000mAh (od 3.300mAh na Note 8).

Specifikacije sugerišu da vjerovatno neće imati bateriju 20 posto bolju od svog prethodnika. Pušteni marketinški materijal otkriva i poboljšanu kameru koja se “prilagođava ljudskom oku” kako bi se snimile kvalitetnije fotografije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *