Naslovne strane dnevnih novina za 8. avgust – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

ZAKUPAC AERODROMA ZNAĆE SE DO KRAJA 2018.

Vlada će do kraja decembra izabrati koncesionara koji će u narednih 25 do 30 godina upravljati aerodromima u Podgorici i Tivtu, dok će ugovor o koncesiji početi da važi u junu 2019, navodi se u predlogu koncesionog akta koji je od juče na javnoj raspravi.

BUDVANSKA RIVIJERA U PLUSU SKORO POLA MILIONA EURA

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera zabilježila je na kraju drugog kvartala neto dobit od 461.940 eura, dok je u istom prošlogodišnjem periodu imala gubitak od 607.000.

POUZDANO POSLOVANJE SA 270 PREDUZEĆA

Excellent SME sertifikat, u Crnoj Gori posjeduje 270 preduzeća, što znači da je sa tim kompanijama pouzdano poslovati, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG). Ta preduzeća, nosioci sertifikata, zapošljavaju blizu 6.000 radnika.

Dan

Bez povećanja zarada do 2021. godin

Zarade u javnom sektoru neće rasti do 2021. godine, uprkos tome što će u istom periodu bruto domaći proizvod porasti za preko 700 miliona eura, ili oko 17 procenata. To je navedeno u dokumentu predloga smjernica makroekonomske i fiskalne politike za period od 2018. do 2021. godine, koji je usvojen na poslednjoj sjednici Vlade.

Neto dobit 460 hiljada

Hotelska grupa (HG) “Budvanska rivijera zabilježila je na kraju drugog kvartala neto dobit od 461,94 hiljade eura, dok je u istom prošlogodišnjem periodu imala gubitak od 607 hiljada eura.

Javna rasprava do 10. septembra

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pozvalo je sve zainteresovane da se do 10. septembra uključe u javnu raspravu o koncesionom aktu za Aerodrome Crne Gore i Nacrtu ugovora o koncesiji u vezi s aerodromima Berane, Podgorica i Tivat. Vlada, prema predlogu koncesionog akta, planira da od koncesija za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona eura, a koncesionaru će nadoknaditi novac koji on ne naplati od Montenegroerlajnza (MA).

Pobjeda

Prodaja gaziranih pića 30 odsto manja

Dramatičan pad prometa gaziranih pica, među kojima i sve vrste vode, a koji je u prigraničnim naseljima dostizao i 30 odsto, primorao je Vladu da zadrži akcizu na ove proizvode i ubuduće na 20 eura po hektolitru rečeno je Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Stanovi skuplji od 100 do 300 eura po kvadratu

Cijene i prodaja stanova su se povećale posljednjih mjeseci u Podgorici, tako da je metar kvadratni stana u izgradnji poskupio od 100 do čak 300 eura, saopštilaje direktorica podgoričke agencije Iva nekretnine Mira Radović.

Povećavaju kvadraturu aerodroma za koncesionara

Usvajanjem nacrta lokalne studije lokacije ,,Aerodrom pružiće se mogućnost za proširenje kapaciteta i unapređenje infrastrukture na podgoričkom aerodromu, saopšteno je na jučerašnjoj centralnoj javnoj raspravi u KIC-u ,,Budo Tomović. Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pozvalo je juče sve zainteresovane da se do 10. septembra uključe u javnu raspravu o koncesionom aktu za Aerodrome Crne Gore i nacrtu ugovora o koncesiji za aerodrome Podgorica i Tivat.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *