100 slavnih osoba koje su najviše zaradile protekle godine

Dodajte komentar

Forbes je napravio listu sto slavnih osoba koje su u proteklih godinu dana najviše zaradile prije nego što su platile troškove svojih menadžera i advokata.

Tako su sto svjetskih zabavljača u 12 mjeseci ukupno zaradili 6,3 milijarde dolara, što je 22 posto više nego godinu dana ranije. Osim toga, čak 11 zvijezda prešlo je granicu od sto miliona dolara, što je duplo više nego prošle dvije godine zajedno.

Ovo je 20. godina zaredom da Forbes radi listu najplaćenijih sportista, glumaca, pjevača, bendova i ostalih slavnih osoba, a na ovogodišnjoj listi našle su se slavne osobe iz 17 zemalja.

Već drugi put na vrhu je zasjao boksač Floyd “Money” Mayweather sa svojih 285 miliona dolara zarade do koje je došao prošlogodišnjom borbom s Conorom McGregorom (koja je trajala oko pola sata). Uz Moneya, bilo je nekoliko osoba koje su se više puta našle na prvom mjestu ove liste. George Lucas je, recimo, četiri puta imao najveću zaradu u godinu dana, a Oprah Winfrey čak pet.

Nadalje, na drugom se mjestu našao glumac George Clooney koji svojih 239 miliona dolara nije uprihodio glumom, već prodajom kompanije Casamigos koja se bavi proizvodnjom tekile. Visoko treće mjesto pripalo je 20-godišnjoj Kylie Jenner, koja je najmlađa osoba na listi, a vjeruje se da će do kraja godine uzeti titulu najmlađe self-made milijarderke. Četvrto mjesto zauzima još jedna žena, Judy Sheindlin, poznata kao Judge Judy, odnosno sudija Judy, sa 147 miliona dolara

Punu listu možete vidjeti ovdje, a u nastavku slijedi prvih deset osoba s ovogodišnje liste slavnih osoba koje su od lipnja 2017. do lipnja 2018. najviše zaradile.

  1. Floyd Mayweather, 285 miliona dolara
  2. George Clooney, 239 miliona dolara
  3. Kylie Jenner, 166,5 miliona dolara
  4. Judy Sheindlin, 147 miliona dolara
  5. Dwayne Johnson, 124 miliona dolara
  6. U2, 118 miliona dolara
  7. Coldplay, 115,5 miliona dolara
  8. Lionel Messi, 111 miliona dolara
  9. Ed Sheeran, 110 miliona dolara
  10. Cristiano Ronaldo, 108 miliona dolara

Jutarnji.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *