Naslovne strane dnevnih novina za 7. avgust – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Vlada za aerodrome traži 100 miliona

Vlada planira da od koncesije za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona eura, takođe koncesionaru će nadoknaditi novac koji ovaj ne naplati od Montenegro erlajnsa.To su neke od značajnih stavki u predlogu koncesionog akta kojeg je juče objavilo Ministarstvo saobraćaja na svom sajtu.

Hotel As nijesu izgradili za 16 godina, a sad bi da ga legalizuju

Crnogorsko-ruska kompanija Nega tours Montenegro podnijela je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev za legalizaciju nedovršenog hotela As u Perazića dolu, koji je počela da gradi prije 16 godina i kojim se sada bavi Tužilaštvo.

Dnevne novine

VJETROPARK NA MOŽURI U FUNKCIJI OD KRAJA SEPTEMBRA

Kineska kompanija Shangai Electric Power Engineering završila je radove na montaži ukupno 23 turbine na Možuri, a prema planu malteškog investitora Enemalta plc, vjetroelektrana na tom lokalitetu trebalo bi da probni rad počne do kraja septembra, saopšteno je Dnevnim novinama iz ministarstva ekonimije.

Montenegro Airlines u julu prevezao 100.000 putnika

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) prevezao je tokom jula 98.297 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, sa šest operativnih aviona, čime je postavljen novi rekord u više od dvije decenije dugom poslovanju, saopšteno je iz kompanije.

Zaštitiće korisnike struje

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove i Regulatorne agencije za energetiku (RAE) potpisali su sporazum o saradnji sa ciljem da doprinesu zaštiti korisnika električne energije. Sporazum je početak stvaranja dobrih bilateralnih odnosa dvije institucije, čiji je zajednički cilj obezbijeđenje potpune zaštita korisnika električne energije”, saopšteno je iz Uprave.

Dan

Vanredno o bolnici Meljine

Na inicijativu kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), koju su podržali svi odbornici lokalnog parlamenta, sedma vanredna Skupština opštine, biće održana danas u 11 časova. Na zasjedanju će se naći samo jedna tačka dnevnog reda Razmatranje aktuelne situacije u PZU Meljine.

Bez stabilnog biznisa nema razvoja privrede

Izgradnja stabilnog biznis ambijentaje preduslov razvoja privrednih aktivnosti, rasta zaposlenosti, obezbjeđenja budžetskih sredstava i napretka cijelog društva. Zato je krajnje vrijeme da prihvatimo stvarnost i počnemo da rješavamo konkretne probleme, one koje i praksa kao takve prepoznaje, a koji mogu pomoći da u sektoru privrede pojednostavi i pojeftini poslovanje, stvore se uslovi za bolje rezultate i veći obim poslovnih aktivnosti, a zatim i omogući otvaranje novih rad,nih mjesta, ocijenila je predsjednik Unije poslodavada (UPCG) Svetlana Vuksanović.

Crna Gora na drugom mjestu

Prema standardu kupovne moći za prošlu godinu, Crna Gora se, među zemljama regiona, našla na drugom mjestu posmatrajući bruto domaći proizvod (BDP). Preliminarni rezultati Eurostata pokazuju da Hrvatska, od zemalja regiona, ima najveći BDP po stanovniku prema standardu kupovne moći, koji iznosi 61 odsto prosjeka Evropske unije (EU).

Pobjeda

Posjeta nacionalnim parkovima veća za petinu

Broj posjetilaca u nacionalnim parkovima manji je od očekivanog, ali je posjeta bolja u odnosu na prethodne godine, saopštio je direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Elvir Klica. Klica je rekao da je posjeta u posljednja dva mjeseca, zbog vremenskih uslova, bila malo slabija od očekivanja.

Osnov za razvoj slobodne zone

Donošenjem Prostornog plana posebne namjene za obalno područje Crne Gore je stvoren zakonski i planski osnov za dalji investicioni razvoj područja privredne zone Bar, a naročito slobodne zone Luka Bar u okviru koje je već unazad više godina iskazan značajan investicioni interes za izgradnju privrednih kapaciteta u funkciji lučko-industrijskog kompleksa, saopšteno je iz kompanije Luka Bar.

U julu prevezli 100.000 putnika

Montenegro erlajnzje tokomjula prevezao 98.297 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, sa šest operativnih aviona, što je za 12.854 putnika ili 15 odsto više nego u julu prošle godine, saopštenoje iz nacionalnog avio-prevoznika. – Time je postavljen novi rekord u preko dvije decenije dugom poslovanju kompanije. Čak i u periodima kada je tokom ljetnih mjeseci u saobraćaj bilo uključeno osam aviona, nije bio dostignut ovoliki broj putnika kaže se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *