Montenegro Airlines u julu prevezao 100.000 putnika

Dodajte komentar

Nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines je tokom jula 2018.g. prevezao 98.297 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, sa 6 operativnih aviona. Time je postavljen novi rekord u preko dvije decenije dugom poslovanju kompanije. Čak i u periodima kada je tokom ljetnih mjeseci u saobraćaju bilo uključeno 8 aviona, nije bio dostignut ovoliki broj putnika.

Destinacije koje su imale najveću prosječnu popunjenosti putničke kabine su Beograd i Ljubljana sa 88 %, zatim Kopehhagen 85%, Moskva 84%, London 83% itd.

Montenegro Airlines je za sedam mjeseci ove godine ukupno prevezao 348.659 putnika, što je za 33.559 putnika ili 10,7 posto više u odnosu na isti period lani.

Taj rezultat je ostvaren u uslovima velike konkurencije na tržištu avio-saobraćaja Crne Gore, gdje osim Montenegro Airlines-a tokom ljetnih mjeseci saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija.

Izvršni direktor avio-kompanije, Živko Banjević je istakao: „Postignuti rezultati potvrđuju da se mjere koje preduzimaju Vlada Crne Gore i rukovodstvo kompanije na finansijskom i ogranizacionom restrukturiranju kompanije sprovode na pravi način i u skladu sa postavljenim ciljevima za 2018. godinu, kao i dugoročno.“

Podsjetimo, tokom ovogodišnje ljetnje sezone MA saobraća ka 27 destinacija u 15 država. Plan je da se u toku 2018. godine preveze oko 620.000 putnika.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *