Luka Bar i kompanija Miodraga Kostića potpisali ugovor za pretovar žitarica

Dodajte komentar

Predstavnici Luke Bar i kompanije Agroglobe iz Srbije potpisali su ugovor za pretovar žitarica preko tog crnogorskog preduzeća.

Iz Luke Bar je saopšteno da će se planiranom, početnom količinom žitarica od 30 hiljada tona, staviti u funkciju kapaciteti silosa za žitarice, koji nije korišćen godinama.

“Silos je u dobrom stanju i spreman je da nakon nekoliko manjih, tehničkih intervencija koje će biti urađene u saradnji sa stručnim osobama iz Agrogloba, primi prve količine žitarica”, navodi se u saopštenju Luke Bar.

Terminal za žitarice nalazi se u okviru Slobodne zone Bar i ima kapacitet 60 hiljada tona.

Funkcije terminala su prijem i otprema transportnih sredstava, utovar, istovar i pretovar i skladištenje žitarica, pakovanje, prepakivanje i uvećavanje, kao i prerada žitarica.

“Taj posao kojim se u barsku luku vraća roba koja nije rađena godinama, uprkos tome što prirodno gravitira ka luci, predstavlja rezultat stalnih napora izvršnog menadžmenta i vizije poslovne politike, koja potencira vraćanje ‘izgubljene’ robe, ali i dovođenje nove”, dodaje se u saopštenju.

Iz Luke Bar su podsjetili da se u pregovore sa Agroglobom, respektabilnim poslovnim partnerom, ušlo prije više mjeseci.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Agroglobe je od sredine 2013.godine člank MK Group sistema, u vlasništvu biznismena Miodraga Kostića. [/box]

“Uz podršku privrednih komora Crne Gore i Srbije, koncipirana je saradnja na zajedničkom sastanku u Novom Sadu, a sada je finiširana potpisivanjem ugovora”, rekli su predstavnici Luke Bar.

Oni su kazali da smatraju posebno značajnim to što je taj posao kod oba poslovna partnera shvaćen kao inicijalna kapisla za dalju saradju i na drugim poslovnim projektima, pa će se uskoro razmatrati izgradnja skladišnih kapaciteta za sojinu sačmu, vještačka đubriva, kao i rezervoara za ulje.

“Realizacijom ovih planova i projekata za koje je Luka Bar obezbijedila sve potrebne uslove, dostići će se puna optimizacija stavljanja u funkciju svih lučkih resursa i kapaciteta”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *