Profit Rudnika uglja 784 hiljade eura

Dodajte komentar

Rudnik uglja Pljevlja (RUP) završio je drugi kvartal sa neto profitom od 784.580 eura, 8,4 puta većim nego u istom prošlogodišnjem periodu, navodi se u izvještaju o poslovanju tog preduzeća.

Prema podacima, poslovni prihodi RUP-a su na kraju juna iznosili 16,62 miliona eura i bili su 2,6 odsto veći nego u uporednom periodu.

“Poslovni rashodi kompanije smanjeni su 2,6 odsto na 15,4 miliona eura. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi dostigli su 6,56 miliona, materijala 4,38 miliona, a amortizacije i rezervisanja 2,1 milion. Ostali poslovni rashodi iznosili su 2,3 miliona eura”, istaknuto je u izvještaju.

Ukupna aktiva Rudnika uglja na kraju juna vrijedila je 73,53 miliona, što je 7,3 odsto više u odnosu na drugi kvartal prošle godine.

Vlasnik Rudnika uglja je Elektroprivreda (EPCG), koja je krajem marta objavila odluku o pokretanju postupka dobrovoljne javne ponude za preuzimanje pljevaljske kompanije. Riječ je o oko 5,06 miliona akcija RUP-a, koje se prodaju po cijeni čiju je fer tržišnu vrijednost revizorska kuća Deloitte, konsultant za taj postupak, procijenila na 6,4 eura po dionici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *