Češki PPF i zvanično preuzeo Telenor u regiji

Dodajte komentar

Češka investiciona grupa PPF okončala je preuzimanje telekomunikacionih kompanija mobilnog operatora Telenora u Crnoj Gori, Mađarskoj, Bugarskoj i Srbiji.

Za kompanije u četiri države Centralnoistočne Evrope PPF je ukupno platio 2,8 milijardi eura, a transakcija je finansirana pozajmicom grupe kreditora.

“PPF grupa dobila je sva neophodna odobrenja relevantnih institucija i okončala sve preostale procedure. Rezultat toga je da od sada PPF grupa ima punu kontrolu nad operacijama Telenora u pomenutim zemljama”, saopšteno je iz crnogorskog Telenora.

Riječ je o najvećem preuzimanju u telekomunikacionom sektoru Centralnoistočne Evrope od 2011. godine. Telenor je na tržište Mađarske ušao 1994. godine kao lokalni operator Pannon, nakon čega se 1996. proširio na Crnu Goru, a 2006. i na tržište Srbije kupovinom operatora Mobi 063. Norveški telekomunikacioni operator je na tržište Bugarske ušao 2013. godine preuzimanjem kompanije Globul.

Krajem prošle godine Telenor je opsluživao više od devet miliona korisnika u četiri zemlje i zapošljavao oko 3.500 ljudi na tim tržištima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *