Pismo namjere za Institut “Simo Milošević” dostavila tri investitora

Dodajte komentar

Tender za privatizaciju Instituta “Simo Milošević” u Igalu mogao bi da bude objavljen na jesen, dok su pismo o namjerama do sada dostavila tri potencijalna investitora, navodi se u izvještaju o radu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

U izvještaju o radu Savjeta, odnosno o realizovanom planu privatizacije za prvo polugodište, koji je u četvrtak usvojila Vlada, navedeno je da su interesovanje za kupovinu 56,4 odsto državnih akcija u Institutu pokazali engleski “International Hotel Property Limited, Miroslav Marić iz Igala i Karlo Bocola, kao i kineska kompanija Affideau saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH), prenosi Radio “Jadran”.

Aktuelni načelnik odjeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Instituta Igalo Miroslav Marić potvrdio je Radiju “Jadran” da je ozbiljno zaintersovan za kupovinu državnog udjela u Institutu, sa partnerom, crnogorskim državljaninom i preduzetnikom Karlom Bocolom.

“Prvo smo razgovarali sa predsjednikom Vlade i ministrom ekonomije, još prije godinu. Sada smo stekli finansijske uslove i poslali zvaničan dopis da smo zainteresovani. Mislimo da niko bolje od nas ne može podići Institut Igalo na svjetski nivo, jer smo učestvovali u stvaranju tog brenda”, ocijenio je Marić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *