Crna Gora za pola godine dobija deset hotela visoke kategorije

Dodajte komentar

Crna Gora bi, prema očekivanjima, ove godine trebalo da dobije 2.000 novih smještajnih jedinica kategorije četiri i pet zvjezdica, rečeno je Pobjedi iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Samo tokom prošle godine Crna Gora je dobila 33 nova hotelska objekta, dakle, dva nova objekta sa pet zvjezdica, 19 objekata sa četiri zvjezdice, 10 sa tri zvjezdice, i po jedan objekat sajednom i dvije zvjezdice dakle ukupno 1.738 ležaja.

Takođe, kako su ovom listu rekli iz MORT-a, od početka tekuće godine zaključno sa 20. julom kategorisano je ukupno deset novih hotela sa 688 ležaja, i to: dva hotelska objekta sa pet zvjezdica, četiri objekta sa četiri zvjezdice i četiri objekta sa tri zvjezdice.

Tokom avgusta očekuje se zvanično otvaranje hotela pet zvjezdica “The Chedi Luštica Bay od investitora “Orascom development”.

Oni očekuju da novootvoreni, adaptirani i rekonstruisani hoteli u 2018. donesu više od 2.000 novih ležaja.

Kako su podsjetili Strategijom razvoja turizma iz 2008. planirano je da 2020. godine kada su ležaji u pitanju, za hotele sa četiri i pet zvjezdica, bude oko 50 odsto od ukupnog broja ležaja, dok je ostvareno 32,51 odsto. Međutim u MORT-u ističu da je strategija donesena u godini koja je prethodila globalnoj ekonomskoj krizi te da su aktivnosti investicija bile oslabljene i uticale na ovaj trend.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *