Dubrovnik drugu godinu zaredom top kruzing destinacija istočnog Mediterana

Dodajte komentar
Dubrovnik

Prema izboru portala za kruzing putovanja “Cruise Critic”, Dubrovnik je drugu godinu zaredom proglašen najboljom kruzing destinacijom u kategoriji Istočni Mediteran, saopšteno je u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

“Gledajući realizovana noćenja na razini cijele godine, Dubrovnik je najpopularnija hrvatska turistička destinacija koja je samo prošle godine ostvarila više od 4 miliona turističkih noćenja, a ovaj je grad najtraženija destinacija i u dosadašnjem dijelu godine s realizovanih više od 2 miliona noćenja. Ovo priznanje potvrđuje međunarodnu popularnost Dubrovnika koji u velikoj mjeri doprinosi ukupnoj prepoznatljivosti Hrvatske kao turističke destinacije u međunarodnim okvirima”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako upućuje iskrene čestitke svim dubrovačkim turističkim djelatnicima koji su svojim radom doprinijeli ugledu koji danas Dubrovnik uživa u svjetskim okvirima.

Specijalizirani web portal za kruzing putovanja “Cruise Critic” predstavlja ključno mjesto razmjene informacija i znanja na temu kruzing putovanja. Riječ je o najpopularnijem svjetskom kruzing portalu pokrenutom 1995. godine od strane The Independent Travelera, podružnice TripAdvisora. Portal je namijenjen ljubiteljima ovog vida turizma, sadrži više od 350.000 recenzija krstarenja i domaćin je najveće svjetske online kruzing zajednice u kojoj putnici razmjenjuju informacije te dijele svoja iskustva i mišljenja vezana uz kruzing putovanja.

Iza Dubrovnika, u navedenoj kategoriji, našli su se Kotor, Venecija, Santorini i Rodos.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *