Budva: Od boravišne takse 1,3 miliona eura

Dodajte komentar
Budva

U Opštini Budva je u prvih sedam mjeseci naplaćeno 1,3 miliona EUR na ime boravišne takse.

Prema riječima sekretara Sekretarijata za finansije, Petra Odžića, to je skoro 300 hiljada EUR više nego u istom periodu prošle godine, prenosi RTV Budva.

Odžić je naveo da je do 18. jula obavljeno 4,68 hiljada terenskih kontrola, sa ciljem smanjenja nelegalnih izdavaoca smještaja, kao i bolje naplate boravišne takse koja predstavlja najznačajniji izvor finansija lokalne i nacionalne turističke organizacije.

Boravišna taksa je, kako se objašnjava, novčani iznos koji plaća osoba koja van svog prebivališta koristi usluge smještaja, u smještajnom objektu, u kojem se obavlja turistička i ugostiteljska djelatnost, za čiji rad je izdato odobrenje za rad nadležnog organa.

Smještajni objekti su hoteli, moteli, pansioni, turistički apartmani, odmarališta, kampovi, planinarski domovi, sobe za iznajmljivanje i plovni objekti nautičkog turizma, kao što su jahte i brodovi, te drugi objekti u kojima se pružaju usluge smještaja.

Boravišna taksa u Budvi iznosi euro po danu. Djeca mlađa od 12 godina ne plaćaju boravišnu taksu. Vlasnici nekretnina u Budvi takođe su izuzeti od plaćanja boravišne takse, ali boravak moraju prijaviti.

Boravišnu taksu pod jednakim uslovima plaćaju domaći i strani državljani.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *