Markione zbog bolesti napušta kormilo “Fiat”-a

Dodajte komentar

Zdravstveno stanje Serđa Markionea, dugogodišnjeg šefa “Fijat Krajsler automobila” (FCA), pogoršalo se i njega je na funkciji zamijenio Majk Menli. Menli je u kompaniji bio zadužen za “Džip”, navodi se u saopštenju FCA koje prenosi Rojters.

“U vezi sa zdravljem Serđa Markionea, FCA saopštava sa dubokom tugom da su se tokom ove nedjelje pojavile neočekivane komplikacije prilikom oporavka gospodina Markionea od operacije i one su se značajno pogoršale posljednjih sati”, piše u saopštenju.

Kako se napominje u saopštenju, “Markione neće biti u stanju da se vrati na posao”.

Navodi se da je Menli imenovan za novog izvršnog direktora FCA i da će ovaj Britanac nastaviti sa primjenom strategije koju je Markione iznio prošlog mjeseca.

Torinska “Stampa” navodi da je razlog smjene komplikacija u oporavku Markionea nakon operacije ramena. Menli je u okviru FCA bio zadužen za marku vozila “Džip” i od prošlog septembra je bio član Upravnog odbora grupacije, prenosi Tanjug.

Navodi se da su odluku o smjeni Markionea donijeli članovi upravnih odbora FCA, “Ferarija” i “CNH indastrijala”.

“Stampa” navodi da je 66-godišnji Markione, koji je u “Fijat” došao 2004. godine, trebalo da grupaciju napusti u aprilu naredne godine nakon što skupština akcionara potvrdi finansijski izvještaj za 2018. godinu.

Istovremeno, proizvođač luksuznih sportskih automobila “Ferari” saopštio je da je, umjesto Markionea, imenovao člana upravnog odbora Luisa Kamilerija za novog izvršnog direktora te kompanije.

AP navodi da su tri upravna odbora sazvala odvojene sastanke u Torinu zbog prolongiranog perida fizičke rehabilitacije Markionea.

“Korijere dela sera” je prethodno javio da je Markione prije tri nedelje operisan u Švajcarskoj, a medijski izvještaji ukazali su da njegov oporavak traje duže nego što je predviđano.

“CNH indastrijal” proizvodi opremu za farme, kamione, autobuse i druga vozila.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *