Montenegroberza: Porasle akcije Jugopetrola

Promet na Montenegro berzi ove sedmice iznosio je 537.298 eura, a najveći dio ostvaren je trgovinom akcija A.D. za Upravljanje penzionim fondom “Atlas Penzija”.

Njihovim akcijama ostvareno je 142.000 eura prometa. Trgovinom dionica Crnogorskog elektroprenosnog sistema ostvareno je 119.008 eura, a akcijama Montenegroberze 102.060.

Indeks MNSE10 je u prethodnoj nedjelji zabilježio rast vrijednosti od 2,59 odsto i u petak se našao na nivou od 815,09 poena.

Kada su u pitanju kompanije čijim je akcijama trgovano, najveći rast cijene u iznosu od 120 odsto zabilježile su akcije emitenta Jugoinspekt. Najveći pad cijene u iznosu od 1,75 odsto imale su akcije Instituta “Simo Milošević”

Index MONEX je u prethodnoj nedjelji zabilježio rast vrijednosti od 2,23 odsto i posljednjeg dana trgovanja našao se na nivou od 10.440,14 poena.

Kada su u pitanju fondovi, u ovom periodu se trgovalo akcijama Zatvorenog investicionog fonda (ZIF) Trend, Zatvorenog investicionog fonda Euro-fond kao i sa akcijama Otvorenog investicionog fonda (OIF) Trend. Cijene akcija ZIF Trend i Euro fonda nijesu zabilježile promjenu, dok je vrijednost akcija OIF Trend porasla 3,16 odsto.

Check Also

Erste banka inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje

Erste banka je inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje postojećih kratkoročnih i srednjoročnih obaveza u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *