Brković prodaje hotele

Dodajte komentar

Vektra Boka, vlasništvo Dragana Brkovića, dostavila je zahtjev Savjetu za privatizaciju za davanje saglasnosti za „prodaju hotela Plaža, Igalo, Tamaris i starog hotela Boka. Savjet je na jučerašnjoj sjednici odlučio da se obrazuje radna grupa koja će ga izvijestiti o svim pitanjima iz ovog zahtjeva.

Brković je krajem decembra 2007. godine kupio 59,45 odsto kapitala HTP Boka za 22 miliona eura, uz obavezu da uloži 350 miliona, izgradi i renovira četiri hotela za tri godine i zaposli 1,2 hiljade radnika. Na prijedlog člana Savjeta Srđe Kekovića donesen je zaključak da ministarstva finansija i zdravlja za narednu sjednicu pripreme cjelovitu informaciju o statusu bolnice u Meljinama.

Savjet je predložio Vladi da usvoji izvještaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog tendera za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja planinskog centra „Kolašin 1600“, sa prijedlogom odluke.

– Predmet 20-godišnjeg zakupa je zemljište površine 272 hiljade kvadrata po fiksnoj zakupnini od deset centi po kvadratu i varijabilnoj zakupnini od 0,1 odsto neto godišnje, uz klauzulu da se plaća unaprijed za deset godina – saopšteno je nakon sjednice. Sastavni dio ugovora čini i investicioni program predstavljen u četiri klastera od 50 miliona eura, od čega je predviđeno ulaganje od 12,8 miliona u prvom klasteru za prve četiri godine.

– Prostornim planom posebne namjene Bjelasica i Komovi i detaljnom razradom lokaliteta Kolašin 1600 ova lokacija je prepoznata kao okosnica razvoja zimskog turizma u sjevernom regionu sa još sedam zimskih centara: Žarski, Cmiljača, Torine, Kolašin 1450, Jelovica sa golf naseljem, Komovi i Eko adventure park Komovi – objašnjeno je u saopštenju.

Savjet je, na zahtjev Ministarstva ekonomije, predložio da u plan privatizacije bude uvršten i Kastelo Montenegro Pljevlja u kojem je država vlasnik 86,8 odsto, a za čiju je kupovinu zainteresovana njemačka kompanija Kohler Verpakungstehnik. Savjet je razmotrio i informaciju Komisije za imovinska pitanja, kojoj je dostavljen zahtjev kompanija Margo Market, Trgokop, Dinamik trejd, Volumen trejd i Ritam trejd da se utvrdi da su isplatili adekvatnu tržišnu naknadu u postupku privatizacije za zemljište.

Zaključeno je da se zbog nepotpune dokumentacije nijesu stekli uslovi za davanje mišljenja. Na osnovu zahtjeva Eko meso iz Bijelog Polja Savjet je ocijenio da su se stekli uslovi za pretvaranje prava korišćenja u pravo svojine za katastarske parcele ukupne površine 35.405 kvadrata.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *