U Perastu otvoren hotel sa pet zvjezdica

2 komentara

Renomirana španska hotelska grupacija Iberostar Hotels & Resorts, u četvrtak, 19. jula 2018. godine, u drevnom Perastu, u predivnom Bokokotorskom zalivu, svečanom ceremonijom proslavila je inauguraciju hotela sa pet zvjezdica pod imenom Iberostar Perast.

Cijeneći vrijednost tradicije samog objekta, kao i značaj grada Perasta u istoriji Boke i Crne Gore, Iberostar Grupa odlučila je da ovaj hotel bude dio novo kreiranog segmenta jedinstvenih istorijskih hotela Iberostar Heritage.

G. Miguel Fluxà Rosselló, predsjednik Iberostar Grupe, prilikom svog obraćanja istakao je da je inauguracija hotela Iberostar Perast najbolja potvrda koliko Vlada Crne Gore i njena ministarstva razumiju turizam. G. Fluxà se naročito zahvalio onima koji su radili na ovom velikom projektu svakoga dana i time učinili kompaniju Iberostar većom i boljom. “Ne možete napraviti ovakav dragulj od hotela, a da ne ponudite najbolju uslugu. Tu dolazi na red Iberostar. Mi u Iberostaru smo u potpunosti posvećeni ovom projektu, posvećeni smo da pružimo najbolju uslugu i vjerujem da ćemo to i učiniti u budućnosti”, rekao je  Fluxà. On je odao priznanje investitoru g. Branku Ćupiću i njegovom timu, te dodao da izgradnja ovakvog hotela, kakav je Iberostar Perast, nije samo veliki finansijski poduhvat, već mnogo više od toga. To je mnogo uloženih napora, sati i dana, a sve sa ciljem stvaranja zajedničkog uspjeha i zadovoljnog gosta.

Posebnost hotela leži u činjenici je lociran u čuvenoj palati Smekja. Prvo pominjanje dinastije Smekja bilo je još u XVI vijeku. Radovi na ovoj porodičnoj palati počeli su još daleke 1764. godine. Korišćen je kamen sa Korčule, a grb porodice i sada krasi ulaz u hotel. Danas, nakon kompletnog renoviranja, pod imenom Iberostar Perast inauguriše se novi hotel sa 65 soba, različitih nivoa, koji predstavlja idealan spoj avangardnog stila i izvorne arhitekture.

Grupa Iberostar uspješno posluje u Crnoj Gori od 2005. godine kada je preuzela Iberostar Bellevue u Budvi. 2018-a godina je nova prekretnica u poslovanju grupacije u Crnoj Gori, s obzirom da je Iberostar u maju ove godine već otvorio renovirani hotel Iberostar Herceg Novi i sada, sa ova tri hotela, postojeći portfolio u Crnoj Gori, u tri hotelska objekta, čini ukupno 848 soba.

Predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Duško Marković je, u svom obraćanju, između ostalog istakao, da novi hotel u nekadašnjoj palati Smekja, u Perastu, nije samo investicija, već primjer kako se naslijeđeno bogatstvo pretvara u opšte dobro i doprinos zajedničkom interesu. “Palata Smekja danas je jedan od prvih uspješnih objekata kulturnog turizma u Crnoj Gori, koji legitimiše zemlju jedinstvene kulture i turističkog potencijala. Zbog toga, pozdravljam investitora koji je imao viziju društvene odgovornosti, i jednako koliko i država, osjećao potrebu da zaštiti kulturno dobro, pretvarajući ga u jedan od najmarkantnijih objekata Crne Gore”, istakao je Marković. Premijer je dodao da je zadovoljstvo svjedočiti uspjesima Iberostar Grupe, nakon što je u maju ove godine otvoren adaptirani hotel Iberostar Herceg Novi, i čestitao na realizaciji projekta Iberostar Perast, koji je obogatio crnogorsku obalu

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Zna li premijer da ne postoji direktna autobuska linija od Herceg Novog do Žabljaka, već se presijeda u Nikšiću i čeka po sat vremena? Je li mu poznato da u jeku sezone, stranci ostaju ne ukrcani u te male kombije jer nema mjesta? Čisto sumnjam.. Njemu još nisu jasni turisti koji ne odsjedaju po 7 dana u istom hotelu. Wake up man!!

  • “Danas sa predstavnicima kompanija Imobilia i Belvi, sada već mogu kazati – prijateljima Crne Gore…” Prijateljima Crne Gore?! Pa to su Cupici, iz Katunske nahije… Kakvi prijatelji Crne Gore? Gradjani, stanovnici, poreski obveznici… Cus prijatelji…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *