Telekom podržao uređenje Mediteranskog vrta na Gorici

Dodajte komentar

Članovi Volonterskog kluba Telekoma, zajedno sa Udruženjem ljubitelja Gorice i prirode, danas su u park-šumi Gorica posadili sadnice u znak podrške projektu ”Mediteranski vrt” čiju je realizaciju Telekom finansirao kroz donatorski konkurs “Za svako dobro”.

U okviru akcije posađene su sadnice brazilskog jasmina, a prethodno je Mediteranski vrt obogaćen sa nekoliko stotina sadnica autohtonog aromatičnog bilja (pelin, ruzmarin, matičnjak, smilje). Narednih sedmica planirana je sadnja maslina, kamelija i ostalih biljnih vrsta karakterističnih za područje Mediterana.

Mediteranski vrt je prostor površine 2.000 m2 na mjestu spajanja dva masiva Gorice. U toku je uređenje terena i stvaranje inkubatora za rast endemskih i reliktnih biljnih vrsta karakterističnih za podneblje Mediterana. Osim što će u uređenom vrtu moći da uživaju svi posjetioci Gorice, prostor vrta će služiti i u edukativne svrhe jer će o parcelama brinuti učenici bioloških sekcija osnovnih i srednjih škola, studenti biološkog smjera dva fakulteta, kao i članovi penzionerskog udruženja “Naše doba”.

“Gorica je srce našeg glavnog grada i zato smo sa zadovoljstvom podržali razvoj Mediteranskog vrta. Osim što je Telekom donirao sredstva za realizaciju projekta, naši zaposleni su željeli da daju svoj lični doprinos. I ubuduće ćemo nastaviti da pružamo podršku projektima od posebne važnosti za zajednicu, kroz Telekomov donatorski konkurs “Za svako dobro” i aktivnosti našeg Kluba volontera”. izjavila je Jelena Radonjić-Đurković, ekspert za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Telekomu.

Predstavnici Udruženja zahvalili su Crnogorskom Telekomu na vrijednoj donaciji.

„Zahvaljujemo Telekomu za podršku projektu koji postaje primjer kako biološki pasivne zelene površine mogu postati skladne, funkcionalne i atraktivne površine u kojima se, kroz igru i učenje, može uživati“ – kazao je Zoran Bojović, predsjednik Udruženja.

Mediteranski vrt je inicijativa koju sprovodi Udruženje ljubitelja Gorice i prirode, u saradnji sa Glavnim gradom, uz podršku Crnogorskog Telekoma i Fonda za aktivno građanstvo. Većinu kamenog i drvenog materijala potrebnog za izgradnju vrta volonteri Udruženja su sakupljali od viška biljnog otpada i rasutog kamenja sa terena Gorice. Nakon zidanja podzida, izgradnje staza, sadnje autohtonih aromatičnih biljaka, na redu je sađenje mediteranskog cvijeća i ostalih biljaka. Iz Udruženja najavljuju da se postavljanje udobnih klupa i sadržajnih info tabli očekuje u avgustu, za kada je i planirano otvaranje vrta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *