Nurković: Rok za autoput možda bude probijen

Dodajte komentar

Ministar pomorstva i saobraćaja, Osman Nurković, saopštio je da postoji mogućnost da radovi na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare, od Bioča do Mateševa, ne budu završeni za planiranom roku, odnosno do 19. maja 2019.

Nurković je to saopštio u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika, navodeći pri tom da kašnjenja u realizaciji infrastrukturnih projekata nijesu nešto što bi trebalo da bilo koga zabrnjava.

“Iako od strane top menadžmenta CRBC-a kontinuiramo dobijamo uvjeravanja da će angažovati sve svoje resurse, na način koji će osigurati realizaciju projekta u ugovorenom roku, vjerujemo da je moguće da dođe do produženja ugovorenog roka, što je gotovo uobičajena pojava kod brojnih infrastrukturnih projekata i to nije nešto što treba da zabrinjava bilo koga”, rekao je Nurković.

On je rekao da se projekat realizuje na način koji garantuje kvalitet.

Ministar je pojasnio i da je u toku 2017. izvođaču radovu isplaćeno 176,3 miliona eura za obim stvarno izvedenih radova, dok je u ovoj godini isplaćeno 73,6 miliona eura.

“Do 1. jula ove godine izvođač radova izveo je radove u vrijednosti oko 56 miliona eura, za koje još po ugovorenoj proceduri nije kompletirao zahtjev za isplatu”, kazao je Nurković.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *