EPCG za pola godine ostvarila 42,88 miliona eura neto dobiti

1 komentar

Neto dobit Elektroprivrede Crne Gore u prvoj polovini ove godine iznosila je oko 42,88 miliona eura, saopšteno je danas iz te kompanije.

“Dobit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova depresijacije i amortizacije od 49,35 miliona eura, ostvarena u prvoj polovini godine, 58 odsto je veća u odnosu na planiranu”, kažu u Elektroprivredi.

U prvih šest mjeseci 2018. godine prihodovali su 154,47 miliona eura, što je 11 odsto više od plana i 26 odsto više u odnosu na isti period lani.

“Glavni razlozi dobrih poslovnih rezultata u prvih pola godine, prije svega su dobra pogonska spremnost i stabilno funkcionisanje proizvodnih objekata, koji su uz dobre hidrometeorološke prilike, uslovili povećanu proizvodnju”, ocjenjuju u EPCG.

Smatraju da su dobrim rezultatima u velikoj mjeri doprinijeli zaposleni u proizvodnim objektima, ali i Direkcija za upravljavljanje energijom.

“Elektroprivreda Crne Gore je u okruženju punom izazova, tokom prvih šest mjeseci 2018. godine, zahvaljujući dobroj pogonskoj spremnosti i izuzetnim hidrološkim prilikama, ostvarila dobre rezulate. Svakako, kontinuirana dobra stopa naplate, uz pojačane aktivnosti na polju snabdijevanja, te dodatne stimulacije redovnih platiša i unapređenje odnosa sa kupcima, uslovili su još bolje efekte u poslovanju kompanije”, konstatovali su u EPCG.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • EBIDTA nije neto dobit i ako ovako glasi informacija iz EPCG-a, onda su bas pogubili znanje i konce razumnosti. Psovka je jedino adekvatna na ovakav prevod ali je oni nisu zasluzili

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *