Za razvoj turizma 1,62 miliona eura bespovratnih finansijskih sredstava

Dodajte komentar

Sekretarijat Savjeta za regionalnu saradnju RCC objavio je danas program bespovratnih finansijskih sredstava (grantova) vrijedan 1,62 miliona eura koji će se koristiti za unaprijeđenje infrastrukture i kvaliteta usluga na regionalnim kulturnim i avanturističkim turističkim rutama.

Programom će biti obuhvaćeno trideset i više grantova, pojedinačne vrijednosti do 54.000 eura, a realizovaće se tokom perioda od tri godine.

“Ovim programom dodjele bespovratnih finansijskih sredstava Savjet za regionalnu saradnju će omogućiti javnom i privatnom sektoru u šest država Zapadnog Balkana da sprovedu neophodne intervencije na turističkim lokalitetima, a kulturne i prirodne atrakcije učine privlačnijim posjetiocima iz inostranstva i regiona. Drugim riječima, pomoći ćemo da se sačini zajednička i bolja regionalna turistička ponuda koja će privući više turista u region, produžiti njihov boravak, te povećati prihode i broj kvalitetnih radnih mjesta u ovoj industriji,” rekao je generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Program bespovratnih finansijskih sredstava je sastavni dio projekta razvoja i promocije turizma vrijednog 5 miliona eura koji finansira Evropska unija, a sprovodi Savjet za regionalnu saradnju. Program će se realizovati u tri uzastopna ciklusa s ciljem da se u svakom ciklusu sprovede najmanje deset pilot projekata.

Javni poziv za dostavljanje projektnih ponuda će označiti početak svakog ciklusa koji će biti otvoren za pravna lica, uključujući nevladine i neprofitne organizacije, udruženja, fondacije i lokalne vlasti, koja će biti direktno odgovorna za pripremu, upravljanje i realizaciju sredstava.

Prvi poziv za dostavljanje ponuda, koji je objavljen danas, otvoren je konkretno za lokalne i regionalne organizacije koje se bave razvojem turizma, turističke klastere, organizacije za obrazovanje i usavršavanje, koje aktivno učestvuju u razvoju turizma, kao i nacionalne parkove i parkove prirode. Rok za dostavljanje ponuda je 16. august 2018. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *