Za tri mjeseca niče višespratnica u centru Podgorice

Rušenjem dva objekta na uglu Ulice slobode i Bulevara Ivana Crnojevića, koje je počelo juče, počeli su pripremni radovi za izgradnju stambeno-poslovnog objekta, čiji je investitor Ina Pejović.

Novi objekat će se, prema projektu, sastojati od jedne podzemne i pet nadzemnih etaža visoko prizemlje, tri sprata i potkrovlje. Glavni ulaz u zgradu biće sa Bulevara Ivana Crnojevića, a pristup je omogućen i iz Ulice slobode.

Bruto građevinska površina, odnosno zauzetost parcele je 135 kvadratnih metara, dok je bruto razvijena građevinska površina nadzemnih spratova 728 kvadrata.

Prema idejnom rješenju CDS projekta, Pejović može na mjestu prizemne porodične zgrade da izgradi objekat sa pet nadzemnih etaža, odnosno visokim prizemljem, tri sprata i potkrovljem, ukupne bruto površine 1.030 kvadrata i jednom podzemnom etažom.

Plan Ine Pejović je da u prizemlju bude apoteka, na tri sprata da budu poslovni prostori po principu otvorenog prostora, a u potkrovlju stan od 175 kvadratnih metara. Kako je istaknuto na tabli na gradilištu, rok za završetak radova je oktobar ove godine.

CdM

Check Also

Erste banka inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje

Erste banka je inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje postojećih kratkoročnih i srednjoročnih obaveza u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *