Žig “Dobro iz Crne Gore” za tri preduzeća

Savjet za dodjelu žiga vizuelnog označavanja crnogorskih proizvoda “Dobro iz Crne Gore” dodijelio je na jučerašnjoj sjednici pravo korišćenja tog kolektivnog žiga firmama: “Školjke Boke Kotor”, “Katunjanka Cetinje i “Crnagorakop NB Danilovgrad”.

Kako je saopšteno iz Privredne komore (PKCG), kompaniji “Školjke Boke” pravo korišćenja znaka “Dobro iz Crne Gore” dodijeljeno je za ostrige ili kamenice, odnosno mušlje ili dagnje. Riječ je o privatnoj kompaniji koja se sa uzgojem i plasmanom školjki počela baviti 2010. godine, a godišnji obim proizvodnje je u prosjeku na nivou od oko 20 tona mušulja i 150 do 300 hiljada komada ostriga, što se uglavnom plasira na domaće tržište i samo manji dio ide u izvoz piše u saopštenju PKCG.

Sirari-kooperativi “Katunjanka” dodijeljen je žig za polutvrdi punomasni sir, dimljeni polugvrdi punomasni sir, polutvrdi punomasni sir sa začinima i urdu. Kopmanija je počela proizvodnju 2002. godine i dostigla je godišnji obim od 80 do 100 tona. Kompletnu proizvodnju plasira na domaće tržište. Sirovina i proizvodi sirare “Katunjanka” su 100 odsto crnogorskog porijekla, a svakodnevno ogkupljuje mlijeko od 60 farmera sa područja Danilovgrada naveli su iz PKCG.

Znak “Dobro iz Crne Gore” je kompaniji, “Crnagorakop NB” dodijeljen za bebi keksove, čokoladu, krem blok, kremić, kafu, mješavinu keksa i čokoladni kolač.

Check Also

Erste banka inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje

Erste banka je inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje postojećih kratkoročnih i srednjoročnih obaveza u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *