Telekom donirao novu opremu Logopedskom kabinetu na Žabljaku

Dodajte komentar

Jedanaestoro djece sa Žabljaka dobilo je neophodnu podršku zahvaljujući radu sa stručnim licima i instrumentima kojim je obogaćen Logopedski kabinet u tom gradu, u okviru inicijative Udruženja roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Nova nada“ koju je podržao Crnogorski Telekom.

Riječ je o projektu koji je nagrađen na donatorskom konkursu „Za svako dobro“. Prvobitno je nabavljen digitalni logopedski set – Beringerov set, a ove godine je Logopedski kabinet, koji funkcioniše u prostorijama Udruženja, obogaćen dodatnom opremom čime su stvoreni uslovi za bolji rad sa djecom.

Kako je saopšteno iz Udruženja, glavni cilj projekta je nastavak procesa socijalizacije djece i mladih sa smetnjama u razvoju i djece sa govorno-jezičkim teškoćama u lokalnoj zajednici.

“Donacijom Crnogorskog Telekoma značajno smo unaprijedili svoj višegodišnji rad sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju i djecom sa govorno-jezičkim teškoćama. Osim što smo obezbijedili neophodnu opremu za rad, ovaj projekat nam je omogućio da prvi put za sedam godina koliko radimo, obezbijedimo kontinuitet u radu sa djecom, što nam je veoma važno“ ,izjavila je Ljeposava Miljić, koordinator stručnog tima u Udruženju.

“Udruženje „Nova nada“ sa Žabljaka dobilo je podršku na konkursu “Za svako dobro” dvije godine zaredom. “Za svako dobro” je Telekomova dugoročna inicijativa u oblasti društvene odgovornosti kroz koju su do sada podržana 23 projekta od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od oko 120 hiljada eura”, saopšteno je iz Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *