Naslovne strane dnevnih novina za 11. jul – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Broj malih i srednjih preduzeća veći 44 odsto

Jačanje produktivnosti i konkuretnosti mikro, malih i srednjih (MMSP) preduzeća postaje jedan od najvažnijih pravaca daljeg razvoja crnogorske ekonomske politike, ocijenio je generalni direktor u Ministarstvu ekonomije Radosav Babić. On je, na okruglom stolu u okviru javne rasprave o Nacrtu strategije razvoja MMSP u Crnoj Gori za period od 2018. do 2022. godine, kazao da o važnosti ovih preduzeća govore i statistički podaci koji pokazuju tendenciju rasta.

U NOVE ZASADE TRI KOMPANIJE ULAŽU DESET MILIONA EURA

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović potpisao je juče ugovore sa zakupcima 200 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, na lokalitetima Ulcinj, Podgorica i Kotor, ocjenjujući da država novim projektima šalje poruku dobrog domaćina. Zemljište su zakupile firme Vinarij a Milović, Agrolajf Montenegro i Čelebić Agrar, koje planiraju investicije u ukupnom iznosu od skoro 10 miliona eura i zapošljavanje 41 radnika, uz znatan broj sezonaca.

Zahtjevi za legalizaciju primaće se i 16. jula

Zahtjevi za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata moći će da se predaju i u ponedjeljak, 16. jula, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. Iz tog Vladinog resora su kazali da je članom 89 Zakona o upravnom postupku, propisano da ako posljednji dan roka pada na praznik, tačnije neradni dan, on se mora pomjeriti.

Dan

Lažnim knjiženjem smanjili gubitak za 1,7 miliona eura

Nezavisni revizor MB konsalt dao je mišljenje sa rezervom na finansijske iskaze Montenegroerlajnza za 2017. godinu i skrenuo pažnju na nekoliko stvari u vezi sa poslovanjem nacionalnog avio-prevoznika. MA je prošlu godinu završio sa gubitkom od 4,6 miliona, čime je ukupan akumulirani gubitak na kraju 2017. godine dostigao 76,5 miliona eura.

Vukotić ponovo predsjednik

Rektor na Univerzitetu Donja Gorica Veselin Vukotić reizabran je juče za predsjednika odbora direktora kompanije Plantaže. On je godinama na toj poziciji.Na konstitutivnoj sjednica odbora direktora za zamjenika predsjednika tog tijela izabran je direktor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) Dušan Perović.

Rebalans posledica nezasitih ministara

Drugi rebalans u samo pola godine odraz je ili lošeg ,planiranja ili nemogućnosti da se uspostavi finansijska disciplina, ocijenio je potpredsjednik SDP-a Raško Konjević i dodao da nije u pitanju loše planiranje Ministarstva finansija nego nezasita potrošnja pojedinih resora.

Pobjeda

Građanima su cijene visoke, a rok kratak

Zbog predaje zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata ovih dana su ogromne gužve ispred opštinskih sekretarijata za prostorno planiranje i katastara širom Crne Gore. Većina građana smatra da cijeli posao u vezi sa legalizacijom nije dobro organizovan, da su cijene legalizacije visoke, a rok kratak.

Podmorski kabl izdržao naponski test

Italijanska kompanija Terna sa uspjehom je izvela probu podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije u ukupnoj dužini, saznaje Pobjeda. Naponski test podmorskog kabla izveden je uspješno, što znači da je kabl u cjelosti tehnički ispravan i spreman za nesmetano funkcionisanje i upotrebu, rečeno je Pobjedi iz izvora bliskih učesnicima projekta energetskog povezivanja Crne Gore i Italije.

Pet ciljeva za male firme

Jačanje produktivnosti i konkurentno sti mikro, malih i srednjih (MMSP) preduzećajedanje od najvažnijih pravaca daljeg razvoja crnogorske ekonomske politike, ocijenio je generalni direktor za investicije, razvoj MMSP i upravljanje EU fondovima Radosav Babić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *