Miodrag Kostić kupio kompaniju “Victoria Group”

Dodajte komentar

Srpski biznismen Miodrag Kostić kupio je kompaniju “Victoria Group”. Kompanija “MK grupa” počela je proces preuzimanja bankarskih kreditnih obaveza prema članicama “Victoria Group” i očekuje da će taj postupak biti okončan u najkraćem roku, saopštile su te dvije kompanije.

Direktor “MK grupe” Dušan Radičević izjavio je da zainteresovanost te kompanije za preuzimanje potraživanja od kreditora “Victoria Group “predstavlja poslovnu priliku za dalji razvoj obije kompanije i čitavog srpskog agrara”.

“Kompanija “MK grupa”, koja posluje u 70 opština u Srbiji, predstavlja jedan od najvećih i najuspješnijih poslovnih sistema u zemlji i regionu”, navodi se u saopštenju. Dodaje se da “MK grupa” u agraru posluje 35 godina, obrađuje 30.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji, a ostvaruje prihod od preko 600 miliona eura.

Od 2015. godine, “MK grupa” je proširila poslovanje i na Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru, a teži da se pozicionira i kao regionalni lider u oblasti hotelijerstva, turizma i bankarstva.

Dosadašnji većinski vlasnik “Victoria Group” Milija Babović zadržaće manji paket akcija u svom vlasništvu. Babović je i ranije dobijao i razmatrao opcije za strateška partnerstva, pa i za zajedničko investiranje, spajanje ili pripajanje njihovog poslovnog sistema. Svojevremeno je hrvatski koncern “Agrokor” bio na korak od toga da kupi “Victoria Group”. Međutim, do dogovora nije došlo, prenosi “Blic”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *