Kako jednostavno otvoriti račun u banci?

Dodajte komentar

Dešavalo vam se da dođete u banku kako biste otvorili račun, ali ste usljed gužve odlučili da to odložite za drugi put? Čekanje u dugim redovima i popunjavanje „brda“ dokumentacije nijesu stvari koje nas raduju prilikom odlaska u bilo koju instituciju.

Imajući to u vidu, u ovom tekstu ćemo vam približiti korake koje možete preduzeti kako biste izbjegli pomenute nelagodnosti i otvorili račun u banci brzo i lako.

Podnošenje zahtjeva putem interneta

Erste banka nudi i posebne uslove za račune penzionera.

U Erste banci možete podnijeti zahtjev za otvaranje računa putem interneta na našem Online račun portalu. Na taj način iz udobnosti svog doma unosite  sve neophodne podatke za otvaranje računa, u vrijeme kada se ne remete vaše obaveze. Pored redovne ponude transakcionih računa u nacionalnom ili u međunarodnom platnom prometu, Erste banka nudi i posebne uslove za račune penzionera.

Posebna pogodnost transakcionog računa za nacionalne platne transakcije u Erste banci je što putem njega možete vršiti i međunarodna plaćanja u eurima, kao i primati novac u istoj valuti.

Uz otvoreni račun u Erste banci dobijate besplatnu Mastercard Debit karticu, koja je prihvaćena širom svijeta na brojnim mjestima prodaje, a njom možete trgovati i putem interneta. Takođe, ukoliko podnesete zahtjev putem interneta, dobijate i tri mjeseca besplatnog korišćenja usluge SMS obavještenja o promjenama na računu.

Postupak onlajn otvaranja računa

  • U formular na portalu Online račun unesite podatke koji su neophodni za predregistraciju računa. Unošenje tih podataka istovremeno skraćuje i vrijeme koje ćete provesti u filijali prilikom potpisivanja dokumentacije.
  • Unesene podatke uvijek možete provjeriti u narednom koraku registracije i potvrditi, ili ih po potrebi ispraviti.
  • Filijalu u kojoj ćete preuzeti i potpisati dokumentaciju sami predlažete, kao i vrijeme koje vama odgovara.
  • Službenik banke će u telefonskom razgovoru sa vama provjeriti unesene podatke i potvrditi vaš termin dolaska.
  • Po dolasku u filijalu, u dogovorenom terminu, potpisujete unaprijed pripremljenu dokumentaciju i završavate proces otvaranja računa.

Dodatne usluge koje je moguće ugovoriti onlajn

Osim za otvaranje računa, možete se prijaviti i za niz drugih usluga, koje vam daju slobodu korišćenja računa i info-servisa bez odlaska u banku:

  • SMS alarm: Pravovremeno dobijate informacije o prilivima i odlivima sa računa. U svako vrijeme raspolažite informacijama o transakcijama i raspoloživom stanju na računu.
  • NetBanking i mBanking: Uvijek dostupan uvid u transakcione promjene po računima. Plaćajte račune, ugovarajte štednju, kupujte ili prodajte devize – a sve iz udobnosti svog doma. Provizije na sve transakcije niže su 25% do 50% od standardnih u nacionalnom platnom prometu.

Ukoliko vam je neophodna bilo kakva pomoć u čitavom procesu, možete kontaktirati s našim kontakt-centrom na broj 19991, pozvati nas putem Skype-a (username: erstebankmontenegro) ili nam poslati poruku na Erste Facebook stranici.

 Pokrenite zahtjev za otvaranje računa onlajn

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *