Jun uspješan za Luku Bar

Jun mjesec je bio izuzetno uspješan za kompaniju ”Luka Bar” AD, po svim finansijskim i naturalnim pokazateljima poslovanja. Tu činjenicu najbolje ilustruje podatak o mjesečnom pretovaru – 154.389 tona tereta je pretovareno u junu – saopšteno je iz kabineta izvršnog direktora Luke Bar.

Ako ovu količinu tereta upore sa junom 2017. godine, kada je pretovareno bilo 62.145 tona, kažu, evidentan je trend rasta od 92.243 tone.

”Stalna su nastojanja menadžmenta kompanije da se proaktivnom poslovnom i komercijanom politikom u Luku Bar dovedu nove robe i tereti, kao i oni koji se dugi niz godina pretovaraju u lukama regiona, iako prirodno gravitiraju ka Baru. Uvećanje od 148% pretovarenog tereta u odnosu na uporedni period prošle godine ne ostavlja prostor da se uspješnost ovakvog načina poslovanja dovodi u pitanje. Takođe, jedna od najznačajnijih aktivnosti koja je posljednjih mjeseci sprovođena u Luci Bar, a u junu je privedena kraju jeste rad na Prostorno-planskoj dokumentaciji, odnosno ključnom dokumentu Prostorni plan za obalno područje Crne Gore, u dijelu područja Privredne zone Bar”, navodi se u saopštenju.

Prema daljim navodima nakon što je usvojen od strane Komisije za ekonomsku politiku i Vlade Crne Gore uskoro će biti usvojen i u Skupštini Crne Gore.

”DUP Privredne zone Bar je istekao 2010.godine i od tada ništa nije preduzimano, a zbog zanemarivanja značaja donošenja jednog ovakvog strateškog dokumenta, stagnirali su mnogi poslovi sa vrlo značajnim partnerima. Ovo je najznačajniji dokument za dalji razvoj Luke Bar, a samim tim i Bara i Crne Gore, jer će omogućiti saradnju sa strateškim investitorima i značajna ulaganja u lučke kapacitete”, zaključuje se u saopštenju.

Check Also

Erste banka inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje

Erste banka je inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje postojećih kratkoročnih i srednjoročnih obaveza u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *