Peković pored Mediterana može da gradi kompleks solitera

1 komentar

Budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao je kompaniji „Spencer & Hill“, proslavljenog konšarkaša Nikole Pekovića urbanističko tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za gradnju novog hotelskog kompleksa na mjestu velikog akva parka i parkinga bećićkog hotela „Mediteran“.

Pekovićeva firma, koja je vlasnik „Mediterana“ ima pravo , kako je to predvidio Detaljni urbanistički plan „Bečići“ , na koji se pozvao resorni sekretarijat, da gradi tri solitera od deset spratova ukupne bruto građevinske površine od 40 hiljada kvadrata. Toliko kvadrata, je ucrtala bivša opštinska vlast kada je radila kontroverzni planski dokument, koji je takođe uz samu bečićku plažu predvidio gradnju solitera.

Iako je „Spencer & Hill- u“ u odnosu na planski dokument, umanjeno nekih tri hiljade kvadrata , ipak, nova gradska uprava je nemoćna bila da blokira aglavnu zamjerku DUP, a to da nije ograničio spratnost, pa je deset spratova samo preporučeno. Ukoliko soliteri budu zauzimali manji prostor, oni mogu ići više u visinu od deset spratova, što je već slučaj na brojnim lokacijama duž obale.

Ono što je bitno da je striktno pekovićevoj firmi omogućeno da gradi isključivo hotel, a ne stanove za tržište. Međutim, novim zakonom, država je omogućila da oni koji grade hotele sa pet zvjezdica , polovinu kapaciteta mogu prodati kao stanove.

Inače, nekadašnja zvijezda NBA ne može da se pohvaliti , kako je u prvoj godini poslovao , od kada je preuzeo gazdovanjem elitnim bečićkim hotelom „Mediteran“. Njegova kompnija „Spencer & Hill“ završila sa gubitkom od tri hiljade eura.

To stoji u finansijskom izvještaju predatom Poreskoj upravi, gdje se navodi da ova firma je vlasnik nekretnina vrijednosti od čak 25 miliona eura.

Peković je prošloga ljeta trgovao bečićki hotel za osma i po miliona eura, kome je stvarna vrijendost kako stoji u izvještaju, jer je u pitanju jedina imovina koja se u katastarskoj evidneciji Uprave za nekretnine vodi na ovu firmu, vrijedi tri puta više.

Spencer & Hill“ se krajem prošle godine uknjižio kao vlasnik hotela , koji je prethodno bio upisana na ime Pekovića. Pekovićeva firma se odmah kreditno zadužilana šest miliona eura.

Primorske Novine

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Moze li becicko tlo da izdri solitere od 10 (ili vise) spratova? Teritorija kod Slovenske plaze, kako smo vidjeli, ne moze…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *