Sastanak guvernera CBCG i rukovodstva Komercijalne banke

Dodajte komentar

Bankarski sistem ostvaruje odlične rezultate, da su svi parametri poslovanja banka unaprijeđeni, a ranjivosti iz prethodnog perioda značajno smanjene. Posebno raduje podatak o konstantnom rastu depozita, jer taj trend potvrđuje snažan povratak povjerenja klijenata u bankarski sistem. To je konstattovano na današnjem sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića sa predstavnicima Komercijalne banke koju je predvodio Vladimir Medan, predsjednik grupe.

“U ovakvu, pozitivnu sliku stanja bankarskog sektora u Crnoj Gori ‘uklapa’ se i Komercijalna banka, iako, po učešću, mala, ali dobro kapitalizovana, visoko likvidna i profitabilna banka“, istakao je Žugić.

Predstavnici Komercijalne banke istakli su da je ova finansijska institucija posvećena razvijanju dobrih odnosa sa klijentima, te da ima planove za proširenje poslova u Crnoj Gori.

Sa tim ciljem, nedavno je sjedište ove banke iz Budve premješteno u Podgoricu.

“Naša je namjera da, poštujući domaću regulativu i međunarodne standarde, poslujemo na način koji će doprinositi očuvanju i snaženju finansijske stabilnosti“, saopštio je Medan.

Guverner Žugić je istakao da će CBCG i dalje unaprijeđivati komunikaciju i saradnju sa ovom institucijom, a sve u cilju jačanja sigurnosti i stabilnosti finansijskog sistema Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *