Turci u Kotoru grade 77 stanova

Dodajte komentar

Tivatska kompanija Design & CO gradiće u kotorskom naselju Kavač stambeni kompleks koji se sastoji od tri zgrade i garaže na dva nivoa. U centralnom dijelu kompleksa predviđenje bazen. Kompleks će imati 77 stambenih jedinica, a ukupna bruto površina objekata većaje od 3.000 kvadratnih metara.

Glavni državni arhitekta Dušan Vuksanović dao je saglasnost na idejno rješenje, koje je projektovala kotorska firma Kotor arh.

Kompleks će se graditi na urbanističkim parcelama broj 207, 208, 209 i 210, u okviru Detaljnog urbanističkog plana Kavač. Ukupna površina ovih urbanističkih parcela je 3.598 kvadratnih metara. Projektom su predviđene tri faze realizacije projekta. U okviru prve faze predviđena je izgradnja dva stambena objekta, bloka A i bloka B, kao i izgradnja bazena sa tehničkom prostorijom. Nakon toga predviđena je realizacija druge faze koja podrazumijeva izgradnju jednog stambenog objekta, bloka C. Posljednja faza realizacije podrazumijeva izgradnju objekta garaže na dva nivoa sa otvorenim parkingom.

Predviđeno je da se blok A sastoji od suterena, prizemlja i dva sprata i imaće 36 stambenih jedinica. Blok B se sastoji od suterena i prizemlja 18 stanova, a zajedno sa blokom A čini jedinstvenu cjelinu. Blok C će imati suteren, prizemlje i dva sprata i imaće ukupno 23 stana.

Stambene jedinice su organizovane kao studio apartmani, jednosobni ili dvosobni stanovi i jedan trosoban stan u suterenskoj etaži bloka C. Površina bloka A će iznositi 1.502,89 kvadrata, bloka B 617,63, a bloka C 950,59 kvadratnih metara. Površina garaže je 1.341,14 kvadrata, dok je bruto površina bazena 96,85 kavdrata.

Stambeni kompleks imaće 78 parking mjesta. Objekat garaže podijeljen je na dva nivoa. Na prvom nivou podrumske etaže predviđena su 34 parking mjesta, dok će drugi nivo imati osam parking mjesta, a zajedno sa otvorenim parkingom kapaciteta 30 parking mjesta funkcinisaće kao jedna cjelina. Na pristupnom parkingu nalaziće se šest parking mjesta.

Izvršni direktor kompanije Design & CO je Sonad Kiliclar, koji je i osnivač tivatske firme sa 51 odsto vlasničkog udjela. Onivači su i Berat i Nejat Ujgur.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *