“Etihad” zadržava vlasništvo u kompaniji “Air Serbia”

Dodajte komentar

“Etihad Airways” zadržava vlasništvo u kompaniji Air Serbia” sa udjelom od 49 odsto i u potpunosti je posvećen partnerstvu, budući da su se nacionalni avio-prevoznik Srbije i avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dogovorili o nastavku strateškog partnerstva.

Kompanija iz UAE nastaviće da podržava većinskog vlasnika “Air Serbia”, Vladu Srbije, navodi se u zajedničkom saopštenju dvije kompanije.

Nacionalna avio-kompanija Srbije “Air Serbia” prijavila je neto dobit od 15,7 miliona eura za 2017. godinu, što je za 14,8 miliona eura više u odnosu na godinu dana ranije.

U četvrtoj godini poslovanja, ukupni poslovni prihod avio-kompanije dostigao je 288 miliona eura, navodi se u saopštenju srpskog avio-prevoznika. Na osnovnu detaljne poslovne analize i zahvaljujući novom pristupu i mjerama, operativni troškovi smanjeni su za 7 odsto, dok je istovremeno povećan prihod od prodaje za 4 procenta.

Uprkos konsolidovanju mreže letova i porastu konkurencije, nacionalna avio-kompanija prevezla je 2,62 miliona putnika, što je na nivou prethodne godine. Kada je u pitanju prevoz tereta, “Air Serbia” je lani prevezla 6.158 tona tereta i pošte, što predstavlja povećanje od 25,3 odsto u odnosu na 2016. godinu.

“Air Serbia” je obilježila u 2017. godini i dva važna događaja – 90 godina od osnivanja Aeroputa, kao njenog prethodnika, kao i desetomilionitog putnika koji je prevezen od trenutka kada avio-kompanija transformisana u “Air Serbiu” 2013. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *