Zbog vrućine i klima skuplji taksi prevoz

Dodajte komentar

Taksi firme Red line i Alo poskupile su usluge taksi prevoza u Podgorici, pa će kilometar vožnje umjesto dosadašnjih 50, sada biti 55 centi.

Minimalna cijena vožnje u obje taksi firme i dalje će biti euro. Vlasnik Red line-a Željko Rubežić objašnjava zbog čega su se odlučili na poskupljenje taksi usluga.

“Počele su vrućine i klima mora biti upaljena u vozilu ako je napolju temperatura preko 30 stepeni Celzijusa. Klima utiče na potrošnju goriva tako da se to odražava na naše troškove. Vrućine su do septembra i prosto moramo da se pokrijemo. Kilometar vožnje je sada 55 centi, a minimalna ostaje ista, euro. Iako smo poskupili usluge, građani i dalje koriste taksi prevoz. Da li će posao opstati vidjećemo”, naveo je Rubežić za Dan.

Kilometar vožnje poskupila je i firma Alo taksi.

“U saobraćaju su velike gužve, u vozilima su upaljene klime, poskupilo je gorivo. Sve su to razlozi koji su nas natjerali da za pet centi povećamo cjenu kilometra vožnje. Minimalna cijena ostala je ista, euro. Povećanje taksi usluga nije se odrazilo na broj putnika”, saopštio je Marko Ćetković, direktor Alo taksija.

Da li će poskupiti taksi usluge narednih dana odluku će donijeti Danilo Pejović, vlasnik Ekskluziva.

“Mi za sada nijesmo mijenjali cjenovnik usluga ali naredih dana razmotrićemo da li da to uradimo. Kilometar vožnje je i dalje 50 centi ali vidjećemo da li će tako i ostati. Za sada su se stekli uslovi da se poveća cijena usluga, a najvažniji razlog za to je velika cijena goriva”, naveo je Pejović.

Sa druge strane, Podgoričani smatraju da je poskupljenje taksi usluga očekivano, jer kako kažu poskupljenjem goriva sve drugo poskupljuje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *