Crna Gora u Portugaliji predstavila investicione mogućnosti

Dodajte komentar

Crna Gora je sigurna, ekonomski i politički stabilna država, sa potencijalom da nastavi ekonomski rast, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić otvarajući konferenciju „Crna Gora – Portugalija: poslovne mogućnosti i poslovni ambijent“ u portugalskom gradu Porto.

Konferencija, održana u saradnji sa crnogorskom ambasadom u Madridu i počasnim konzulom Crne Gore u Portu Carlosom Pereira Pintom, okupila je investitore ne samo iz Porta, već i iz čitave Portugalije.

Tokom konferencije, prisutnim investitorima i privrednicima predstavljen je poslovni ambijent u Crnoj Gori, programi podsticaja, ali i investicione mogućnosti iz svih oblasti crnogorske ekonomije. Pored prezentacija predstavnika Ministarstva ekonomije i Crnogorske agencije za promociju investicija (MIPA), prezentaciju su održali i predstavnici portugalskih kompanija, koji su imali iskustva u poslovnoj saradnji sa Crnom Gorom.

Osim velikog interesovanja za investiranje u oblasti turizma i energetike, tokom konferencije je iskazano i interesovanje za otpočinjanje saradnje u oblasti poljoprivrede, naročito u vinogradarstvu.

Konferenciji je prethodio sastanak ministarke Sekulić sa ministrom ekonomije u Vladi Portugalije Manuelom Caldeirom Cabralom, sa kojim je razgovarala o mogućnostima ostvarivanja bliže ekonomske saradnje dvije zemlje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *