Finalizovan dogovor o povezivanju Sarajeva, Podgorice i Skoplja: Uskoro odabir avioprevoznika

Dodajte komentar

Vlade Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine finalizovale su planove za uvođenje letova između Sarajeva i Skoplja preko Podgorice, izvijestio je EX-Yu Aviation. 

Prema nacrtu sporazuma između država, svi zračni prevoznici, uključujući i one izvan ove tri zemlje, biće pozvani na pružanje usluge koja će biti subvencionirana.

“Razgovori koji se odnose na uspostavljanje ove rute su u toku. Ovi letovi će doprinijeti poboljšanju povezanosti između triju glavnih gradova”, rekao je crnogorski ambasador u Sarajevu Velimir Šljivančanin ranije ove sedmice.

Premijer Makedonije Zoran Zaev rekao je nedavno da je sadržaj ugovora između Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine utvrđen i biće proslijeđen svim zračnim prevoznicima koji djeluju u regionu.

Od prevoznika će se tražiti da dostave svoje ponude”. Dodao je da bi se Bugarska takođe mogla pridružiti regionalnoj inicijativi.

Vlade ove tri države vjeruju da će nova ruta podstaći trgovinu i turizam, kao i kretanje ljudi.  Prethodno je bivši bh. avioprevoznik B&H Airlines nekoliko godina održavao letove između Sarajeva i Skoplja, koji su obavljani i preko Podgorice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *