NLB Banka uručila donaciju porodilištu u Beranama

NLB Banka je, u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje”, uručila donaciju porodilištu u Beranama, u ukupnoj vrijednosti od 5.500 €. Donirana novčana sredstva su iskorišćena za nabavku monitora, aspiratora, potrebnih aparata za kiseoničku terapiju i neonatalni ambubalon, koji će značajno olakšati svakodnevne aktivnosti osoblju u porodilištu a majkama i bebama pružiti njegu i sigurnost koja im je u prvim zajedničkim danima neophodna.

“Ovom donacijom želimo da podržimo novi život i obezbijedimo bolje uslove za bebe, buduće majke, ali i za osoblje. Zaista vjerujemo da mali koraci mijenjaju svijet na bolje, pa dajući svoj doprinos, koračamo u bolju budućnost. Smatramo da je ova akcija višestruko značajna za čitavo društvo i u budućnosti ćemo sigurno nastaviti da usmjeravamo donacije u ovom pravcu.” izjavio je Zvonko Labudović, vođa NLB poslovnice u Beranama prilikom uručenja donirane opreme.

Ovu priliku iskoristio je i dr Budimir Dabetić, direktor Opšte bolnice u Beranama da se u svoje lično ime i ime zaposlenih u porodilištu zahvali: ”Ova donacija je od velikog značaja za našu ustanovu. Zahvalni smo timu NLB Banke koji je prepoznao ovu potrebu i iskazao važnost donacije. U Opštoj bolnici Berane se na godišnjem nivou porodi oko 850 žena, pa će nova oprema omogućiti konforniji rad zaposlenima, a samim tim i pacijentima, s toga je ova donacija od velike važnosti.

“Banka će tokom 2018. godine nastaviti sa kampanjom podrške porodilištima u Crnoj Gori, kojoj će se pridružiti i klijenti putem sakupljanja sredstava u NLB filijalama. U svom opredjeljenju da bude aktivan član zajednice, NLB Banka kroz društveno odgovorno poslovanje nastoji da podrži i organizuje što više aktivnosti ovog tipa i dio svojih sredstava namijenjenih za pomoć i podršku, uvijek usmjeri ka onima kojima je pomoć najpotrebnija”, saopštili su iz banke.

Check Also

Za prodaju pasoša prijavile se 22 firme

Na javni poziv za izbor agenta za posredovanje prilikom aliciranja za sticanje crnogorskog državljanstva kroz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *