Za učešće u programu Stop sivoj ekonomiji testirano oko 430 visokoškolaca

Dodajte komentar

Za učešće u Programu „Stop sivoj ekonomiji“ testirano je oko 430 visokoškolaca. Provjera znanja kandidata obavljena je u Podgorici, u utorak, 19. juna. Rezultati testiranja biće poznati u ponedjeljak, 25. juna, a spisak primljenih kandidata naći će se na sajtu Zavoda za zapošljavanje.

Testove ocjenjuje Komisija sastavljena od zaposlenih u Poreskoj upravi, Upravi za inspekcijske poslove i Upravi policije. Komisija u istom sastavu donijeće konačnu odluku o angažovanju 180 visokoškolaca u te tri uprave.

I ove godine iskazano je veliko interesovanje visokoškolaca, mlađih od 30 godina, za rad u Poreskoj upravi, Upravi za inspekcijske poslove i Upravi policije.

Na Javni poziv Zavoda za zapošljavanje, koji je istekao u ponedjeljak, 11. juna, prijavio se značajan broj nezaposlenih sa diplomom fakulteta. Uslove poziva, da su mlađi od 30 godina, stečeno visoko obrazovanje i radno iskustvo u najkraćem trajanju od devet mjeseci, ispunilo je njih 509.

U tri javne uprave, od 2. jula, do kraja godine, radiće 180 mladih, i to: njih 80 u Poreskoj upravi, 60 u Upravi za inspekcijske poslove, dok je za Upravu policije planirano 40 ljudi. Oni će biti zaposleni posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih. Mjesečna zarada je 300 eura u neto iznosu.

Za realizaciju programa “Stop sivoj ekonomiji”, Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje, odobrio je 555.000 eura.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *