Porsche kupio manjinski udio u hrvatkoj kompaniji Rimac Automobili

Dodajte komentar

Proizvođač najbržeg električnog automobila na svijetu, kompanija Rimac Automobili, ima novog zvučnog suvlasnika. Njemački Porsche kupio je manjinski udio u kompaniji Mate Rimca. Ali, ne samo u biznisu s vozilima na četiri točka već i u proizvođaču električnih bicikala Greyp Bikesu.

Iz Rimac Automobila zasad nisu komentarisali koliki je udio Porsche stekao, kao ni koliko je velika investicija. Ponavljaju tek poznatu informaciju da je Mate Rimac, kako je i obećao prethodnim investitorima, ostati većinski vlasnik i direktor kompanije. Prema pravilima prve i druge investicione runde tako će biti najmanje do 2020. godine.

Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila kaže da je ovo potvrda da su uspjeli da stvore ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i svjetskog proizvođača sportskih automobila. Navodi da Porsche u njih ulaže kako bi ih podržao u toj misiji, prvenstveno daljem istraživanju i razvoju.

“Ulazak u razvojnu saradnju s Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila te ćemo nastaviti da radimo na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije”, kaže Rimac.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *