Naslovne strane dnevnih novina za 18. jun – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Rat budvanske vlasti i Morskog dobra koštao 100 hiljada

Nadmudrivanje Javnog preduzeća Morsko dobro i Opštine Budva ko će pokazati da više brine o građanima time što će starogradsku popularnu plažu Pizana pretvoriti u javno kupalište, koštalo je državu i lokalni vaterpolo klub čak 100 hiljada eura.

Kostić želi većinsko vlasništvo u Budvanskoj rivijeri

MK Grupa želi da postane većinski vlasnik crnogorske Hotelske grupe Budvanska rivijera, da proširi biznis u hotelijerstvu na Albaniju i da uz hotele koje ima u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji zaokruži poslovanje u ovom dijelu Balkana, rekao je izvršni direktor za hotelijerstvo na nivou MK Grupe Nikola Avram novinarima na svečanom otvaranju ljetnje sezone u hotelu Kempinski Adriatik u Istri. Taj hotel je MK Grupa kupila krajem prošle godine.

Službenicima skupštine ipak ne smanjuju plate

Plate službenicima Skupštine Crne Gore ipak neće biti smanjene iako je Ustavni sud nedavno odlučio da parlament to mora učiniti. Ustavni sud Crne Gore donio je odluku da su mimo zakona uvećani koeficijenti na zaradu službenicima Skupštine Crne Gore, zbog čega će plate službenika parlamenta biti znatno umanjene i Skupštini dostavio odluku prema kojoj će plate službenicima biti umanjene od 150 do 180 eura.

Dnevne novine

MK GRUPA ČEKA PRIVATIZACIJU BUDVANSKE RIVIJERE

MK Grupa i dalje je zainteresovana da postane većinski vlasnik Hotelske grupe Budvanska rivijera i čekamo kada će Vlade Crne Gore odlučiti o raspisivanju tendera za njenu privatizaciju, kazao je Nikola Avram, CEO za hotelijerstvo na nivou MK Grupe.

Veća vrijednost građevinskih radova

Vrijednost građevinskih radova u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 651,4 miliona eura, što je 43,6 odsto više nego 2016, pokazuju podaci Monstata. Od ukupne vrijednosti, preduzeća su učestvovala 89,3 odsto, tačnije 581,8 miliona eura. Domaćinstvima pripada 69,6 miliona ili 10,7 odsto.

MARINA BAR OSTVARILA 129.380 EURA PROFITA

Kompanija Marina Bar završila je prvi kvartal sa neto dobitkom od 129.380 eura, što je 15,1 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine. Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, poslovni prihodi preduzeća su na kraju marta iznosili 297.170 eura ili 4,5 odsto više nego u uporednom periodu.

Dan

TRGOVINA NEKRETNINA KRIPTOVALUTAMA POČELA I U CRNOJ GORI

Kupac stana kriptovalutom koja je digitalna, odnosno bitkoinima u Dukley Residences kompleksu je Fond kriptostrukture “Coinberg Capital iz Luksemburga. Fond djeluje u konsultantskom sektoru, menadžmentu ICO, osnivanju i investicijama, kao i direktnim transakcijama kriptovaluti, za institucije, pojedince i kompanije.

Dizel u Americi jeftiniji 43 centa, a plate veće šest puta

Koliko su cijene goriva u Crnoj Gori visoke, najbolje pokazuje poređenje sa zapadnim zemljama, tačnije, podaci koliko se litara dizela može kupiti sa prosječnom platom u Crnoj Gori, kada se uporede sa prosječnim platama i cijenama goriva u zapadnoj EEropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Biće više vode za Primorje

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna je da nastavi saradnju sa JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, zaključeno je na sastanku između predstavnika te međunarodne finansijske institucije i predstavnika Regionalnog vodovoda.

Pobjeda

Zlato se vraća tek 2027.

Crnogorske rezerve zlata od 38.477 unci ili 1.090 kilograma, koje su naslijeđene od nekadašnje SFRJ, nijesu povećane ni za gram i ne nalaze se u zemlji. Po treći put su prošle godine založene za kredit kod Credit Suisse banke. Tamo će ostati do 2027. dok se zajam ne otplati, jer je uzet na deset godina.

I podgorička Gimnazija energetski efikasna

Radovi na primjeni mjera energetske efikasnostiu Gimnaziji “Slobodan Škerović i Resursnom centru za djecu i mlade ,,Podgorica, vrijedni 1,7 miliona eura, počeli su krajem prošlog mjeseca i trajaće do kraja septembra.Ministarstvo ekonomije je, kako je saopšteno, u aprilu potpisalo ugovore o izvođenju radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u tri obrazovne ustanove ukupne vrijednosti 2,8 miliona eura.

Smanjiće pojavu falsifikovanog meda

Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj počeo je da realizuje pilot projekat Hani tag čiji je cilj zaštita brenda i unapređenje kvaliteta meda u Crnoj Gori, saopšteno je. U okviru projektnih aktivnosti, održane su radionice 14. i 15. juna u Šavniku, Plužinama i na Zabljaku gdje su pčelarima iz lokalnih udruženja predstavljeni ciljevi projekta i način kako da zaštite svoj proizvod uz upotrebu TagItSmart (TIS) tehnologije koja se koristi na ambalaži za med.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *