Miodrag Kostić želi većinsko vlasništvo u Budvanskoj rivijeri

Dodajte komentar

MK Grupa, biznismena Miodraga Kostića, i dalje je zainteresovana da postane većinski vlasnik Hotelske grupe Budvanska rivijera i čekamo kada će Vlada Crne Gore odlučiti o raspisivanju tendera za njenu privatizaciju, kazao je Nikola Avram, CEO za hotelijerstvo na nivou MK Grupe.

Prema njegovim riječima, planovi MK Grupe za Budvansku rivijeru su veliki i, ukoliko se realizuju, staviće Budvu na mapu svjetskog turizma.

“Želimo da podignemo nivo usluge u hotelima Budvanske rivijere na četiri plus i pet zvjezdica i, sa nekim od svjetskih brendova, od Budve napravimo “hot spot” crnogorskog turizma. Zadržali bismo individualni brend koji bi vodili ljudi iz Budvanske rivijere, dok bismo drugi dio kompanije razvijali sa nekim od vodećih hotelskih lanaca u svijetu”, rekao je Avram novinarima iz regiona na otvaranju sezone u istarskom hotelu Kempinski Hotel Adriatic, koji je od kraja prošle godine u vlasništvu MK Grupe.

O planovima koje imaju za Budvansku rivijeru, kako je naveo, još nijesu razgovarali sa Vladom Crne Gore.

MK Grupa trenutno u partnerstvu sa Strateksom posjeduje 30 odsto akcija Budvanske rivijere, koju je Vlada uvrstila u plan privatizacije za ovu godinu. Planirano je da privatizacija jednog od najuspješnijih crnogorskih preduzeća bude obavljena na način što bi Sveti Stefan i Miločer ostali u vlasništvu države, dok bi za vrijednost te imovine bio umanjen državni udio u preostalim hotelima Slovenska plaža, Mogren, Palas, Aleksandar i Kristal, i ustupljen Kostiću i Strateksu.

Na pitanje da li su spremni da investiraju u turističke potencijale sjevera Crne Gore, Avram je istakao da je MK Grupa otvorena za investicije u čitavom regionu.

U vlasništvu MK Grupe, jedne od vodećih holding kompanija u Srbiji, trenutno je 11 hotela u regiji, sa više od 2.500 ležajeva. Upravljaju, između ostalog, hotelom Grand na Kopaoniku, Kempinski Palace u Portorožu, Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji, a od kraja maja i hotelom Sheraton u Novom Sadu.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *