Colliers International preuzima vodećeg agenta za investicije u sektoru stambenih nekretnina u Frankfurtu

Dodajte komentar

Vodeća svjetska kompanija za usluge u sektoru nekretnina Colliers International Group Inc. (NASDAQ i TSKS: CIGI) danas je objavila da je sklopila konačni ugovor o kupovini Engel & Völkers Main -Taunus GmbH, vodećih investicionih stručnjaka u stambenom sektoru u Frankfurtu, jednom od najgušće naseljenih gradova u Njemačkoj i jednom od vodećih svetskih finansijskih centara. Kompanija će biti preimenovana u Colliers International i integrisana u postojeće operacije, čime će se povećati djelokrug i mogućnosti kompanije Colliers širom Frankfurta sa mogućnošću da se značajno ubrza rast širom Njemačke. Očekuje se da transakcija bude završena do kraja juna 2018. godine. Nisu otkriveni detalji o transakciji.

Generalni direktor Felix von Saucken osnovao je firmu 2002. godine, a čini je visoko kvalifikovan tim profesionalaca koji pružaju stambene investicione usluge institucijama i velikim investitorima. Von Saucken će se pridružiti Colliers International-u kao generalni direktor, voditi investicione poslove na lokalnom nivou i razvijati kapacitete širom Njemačke.

“Ulaganja u stambeni sektor su stabilna i u porastu u Njemačkoj i imaju atraktivne povratne karakteristike, veoma privlačne za širok spektar investitora”, rekao je Matthias Leube, glavni izvršni direktor kompanije Colliers International u Njemačkoj. “Kupovina frankfurtske firme ojačaće naš dobro potkovani tim za stambene nekretnine, a pridruživanje lidera industrije visokog kalibra, g-dina von Sauckena kompaniji, koji će voditi našu nacionalnu liniju usluga, omogućiće Colliers-u da bolje uslužuje klijente i na domaćem i na međunarodnom nivou.”

“Udruživanjem snaga sa Colliers International, iskoristićemo njihov globalni brend i platformu kako bismo ubrzali rast u Frankfurtu i širom Njemačke”, rekao je von Saucken. “Fokusiranje kompanije Colliers na izvrsnost usluga i njena kultura preduzetništva stvoriće besprijekornu integraciju sa našim postojećim poslovanjem, a radujemo se što smo u poziciji da bolje uslužimo naše trenutne i nove klijente.”

“Ovo je treća u nizu strateških akvizicija u Evropi, Bliskom istoku i Africi ove godine, a sve to povećava našu snagu i mogućnost da bolje uslužujemo naše klijente”, rekao je Chris McLernon, izvršni direktor Colliers International za Evropu, Bliski istok i Afriku. “Nastavićemo da se bavimo mogućnostima rasta i strateškim akvizicijama koje povećavaju naš tržišni udio, dodaju usluge i proširiju geografsku prisutnost, dajući nam dodatni zamah koji čini Colliers najboljim izborom u sektoru nekretnina za uspješne kompanije i preduzetnike”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *