Naslovne strane dnevnih novina za 16. jun – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

VODITI RAČUNA O UGLEDU NAJVEĆEG POSLODAVCA U CRNOJ GORI

Povodom medijskih navoda kojima se crnogorskoj javnosti neprimjereno i indirektno implicira povezanost kompanije Voli sa nedavno zaplijenjenom pošiljkom narkotika na području barske luke, Privredna komora Crne Gore je pozvala medijsku zajednicu da vodi računa o ugledu njenih članica i da se krajnje odgovorno odnosi prema pisanoj riječi.

EPCG dozvoljeno preuzimanje Rudnika

Vijeće Privrednog suda Crne Gore preinačilo je rješenje sutkinje Nataše Bošković i odbilo kao neosnovan predlog za određivanje privremene mjere kojom se Elektroprivredi (EPCG) zabranjuje kupovina akcija Rudnika uglja Pljevlja. Odluka Vijeća, donijeta u četvrtak, je konačna i ne može se pobijati, pa više ne postoje smetnje za preuzimanje Rudnika.

NA ŠTEDNIM KNJIŽICAMA TRI I PO MILIONA

Crnogorski građani su posljednjeg dana maja u 15 banaka koje posluju na našem tržištu imali ušteđeno 3.369.934 eura, što, prema predstavnicima Centralne banke (CBCG) predstavlja istorijski maksimum. Ekonomski analitičar Predrag Drecun taj rezultat komentariše kao putpuno prirodan i očekivan s obzirom da se povjerenje u bankarski sistem vraća.

Dan

Aco i A2A dobijaju 17 miliona eura

A2A, Aco Đukanović i Vlada će dobiti 27 miliona eura od Elektroprivrede (EPCG) za akcije Rudnika uglja (RUP) najkasnije do srijede. To je epilog jučerašnjih događaja u Privrednom sudu, Komisiji za tržište kapitala (KTK) i Cengralnoj depozitarnoj agenciji (CDA).

Cijene više 3,6 odsto

Mjesečna inflacija u maju, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena (HICP) iznosila je 0,5 odsto, saopšteno je iz Monstata. Potrošačke cijene u maju su u odnosu na isti mjesec prošle godine bile u prosjeku više 3,6 odsto.

Do standarda EU za 60 godina

Da bi region realno stigao razvijene zemlje Evropske unije (EU) potrebno je 60 godina, a optimistični scenario je 40 godina, saopštio je predsjednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović. On je na Samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, koji je juče počeo u Bečićima, kazao da je pesimističan scenario 200 godina.

Pobjeda

Zašto nam treba Evropska unija

Evropska unija treba svim građanima, a prije svega onima kojima poslodavac ne uplaćuje staž Hi ga uplaćuje na minimalca. I treba mladima, suočenim sa politikom da u maloj bari dobro prolaze samo dobro pozicionirani krokodili i njihova mladunčad, a koji sa perspektivom ulaska Crne Gore u EU šansu vide u učenju

EPCG od juče vlasnik Rudnika uglja

Elektroprivreda je od juče većinski vlasnik Rudnika uglja iz Pljevalja. Tu je odluku juče kasno poslijepodne donijela Komisija za tržište kapitala, nakon što je vijeće Privrednog suda preinačilo privremenu mjeru o zabrani prodaje akcija pljevaljske kompanije, koju je po drugi put bila donijela sudija Privrednog suda Nataša Bošković.

Podnijeto 3.409 zahtjeva

Za legalizaciju bespravnih objekata opštinamaje predato 3.409 zahtjeva. U Herceg Novom je podneseno 764 zahtjeva, u Baru 506, Podgorici 382, Budvi 372, kotoru 302, Ulcinju 259 zahtjeva, Pljevljima 155, Tivtu 175, Rožajama 86, Nikšiću 108, Bijelom Polju 50, Kolašinu 59, Zabljaku 60, Beranama 39, Danilovgradu 47, Cetinju 25, Mojkovcu 15 i u Plavu četiri.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *