Naslovne strane dnevnih novina za 15. jun – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Rudarenje bitkoina iz Crne Giore najskuplje u regionu

Za otkrivanje, odnosno rudarenje jednog bitkoina u Crnoj Gori potrošnja struje iznosi 6.384 dolara, što je najskuplje u regionu, ali i u odnosu na neke razvijene države svijeta kao što je SAD, pokazuje analiza kompanije Elite Fixtures.

Statis dao krediit i blokirao Kraljičinu plažu

Hotelsko turističko preduzeće (HTP) Miločer,u stoprocentnom vlasništvu Vlade, založilo je gotovo porušeni hotel Kraljičina plaža sa dvorištem kod Universal kapital banke, grčkog biznismena Petrosa Statisa, na ime kredita od 867 hiljada eura. Kredit je zaključen u maju, a hipoteka na Kraljičinu plažu, koja se već deset godina nalazi pod zakupom firme Adriatik propertis, takođe u vlasništvu Statisa, zvanično je upisana 30. maja, kada je Universal banka blokirala vrijednu imovinu u Miločerskom parku.

Dnevne novine

Societe u prva četiri mjeseca profitirao 4,2 miliona eura

Societe Generale Montenegro banka je u prva četiri mjeseca ove godine ostvarila profit od 4,2 miliona eura, kazali su njeni predstavnici na jučerašnjem sastanku sa guvernerom Centralne banke (CBCG) Radojem Žugićem. Ta finansijska institucija je vodeća po nivou ukupnih kredita, 347 miliona, dok je na drugom mjestu kada je riječ o iznosu ukupne aktive i depozita.

U Budvu stižu firme iz Austrije, Grčke

Za Sajam građevinarstva, koji će biti održan od 19. do 23. septembra u Budvi, vlada veliko interesovanje, a u Crnu Goru, između ostalih, stižu kompanije iz Austrije, Albanije i Grčke, saopšteno je iz Jadranskog sajma. Prve prijave su stigle iz Austrije i Albanije, a uz izlagače iz Crne Gore, tu su i izlagači iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije.

Radunović o fiskalnoj konsolidaciji, Mugoša o reformi poreske uprave

Ministar finansija Darko Radunović danas će, u okviru Samita ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, govoriti na panelu Fiskalna konsolidacija i privredni rast, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Tema dvodnevnog skupa, koji NIN organizuje u saradnji sa resornim ministarstvom, je Finansijska i monetarna stabilnost regiona deset godina od početka globalne finansijske krize.

Dan

Kod Kineza se zadužuju 19 miliona

Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost Investiciono-razvojnom fondu (IRF) da pozajmi od Kineske razvojne banke 19 miliona eura, koje će se upotrijebiti prije svega za potrebe malih preduzetnika. Period otplate kredita je 36 mjeseci, a kamata 2,1 odsto plus euribor. Kredit će se otplatiti u šest rata. Detalje kredita pojasnio je predsjednik odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević.

Izgradnja će kasniti mjesec danap

Najduži tunel na autoputu Bar-Boljare, Vjeternik, trebalo je krajem maja da bude probijen, ali su radnici naišli na veliku stijenu zbog čega se proboj najdužeg i najkompleksnijeg tunela očekuje krajem juna.

Deset godina od krize

Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona počeće danas u hotelu Splendid u Bečićima. Tema dvodnevnog skupa, koji organizuje nedjeljnik NIN pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija, jeste “Finansijska i monetarna stabilnost regiona deset godina od početka globalne finansijske krize.

Pobjeda

Raonić dolazi na mjesto glavnog izvršnog direktora

Na mjesto glavnog izvršnog direktora Sosijete ženeral Montenegrobanke uskoro će biti postavljen Radule Raonić. On će na tom mjestu zamijeniti Miroslava Hiršla, kojije raspoređen na drugo mjesto unutar grupe, saopštili su predstavnici ove banke guverneru Radoju Zugiću juče na sastanku.

Prekidaju 33 krivična postupka za divlju gradnju

Direktorica direktorata Ministarstva pravde Marijana Laković-Drašković saopštila je juče na skupštinskom odboru za politički sistem da bi trebalo da budu obustavljena 33 krivična postupka zbog građenja objekta bez građevinske dozvole, zbog toga što je u međuvremenu zakonom predviđena legalizacija objekata.

Prodata petina štamparije Obod

Na Montenegroberzi je juče prodato 104.000 akcija Štamparije Obod za 114.774 eura. Štamparija ima ukupno 573.925 akcija. Cijena po akciji je bila 1,1 euro što je rast od 16,7 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *