EBRD zainteresovana za ulaganja u privatan sektor i turizam

Dodajte komentar

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD zainteresovana je za ulaganja u privatan sektor i turizam u Crnoj Gori. To je saopšteno na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i potpredsjednika te institucije Alana Pilua.

Pilu je, kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom razgovora sa Radulovićem razmatrao modele ulaganja u projekte vezane za infrastrukturu, sa akcentom na saobraćaj i upravljanje otpadom.

“Kako je turizam jedan od ključnih privrednih grana od koje Crna Gora iz godine u godinu sve više prihuduje, predstavnici EBRD-a su pokazali posebnu zainteresovanost i za investiranje u ovu oblast”, navode u Ministarstvu.

Radulović je istakao da su kvalitet usluge i konkurentnost cijena ključne stavke u borbi za turističko tržište Mediterana.

Prema njegovim riječima, neophodno je napraviti uvezivanje poljoprivrednih proizvođača kojih je sve više u Crnoj Gori i hotelijera.

Takvim biznis modelom, istakao je Radulović, unaprijedio bi se kvalitet usluge i obezbijedio siguran otkup poljoprivrednicima, što je ukupan benefit po državu.

EBRD je najveći finansijski investitor u Crnoj Gori i od 1991. godine je uložila više od 530 miliona eura u oko 50 projekata. Aktuelni portfolio za našu zemlju iznosi oko 350 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *