U ponedjeljak novi protest zbog poskupljenja goriva

Dodajte komentar

Nakon što je protest protiv prevelike cijene goriva u nedjelju doživio fijasko, u većini gradova Crne Gore, putem fejsbuk grupe “Protest protiv prevelike cijene goriva” juče je zakazan novi za ponedjeljak, 18. jun, od 9 do 10 sati.

Organizatori su naveli da će u ponedjeljak u Podgorici blokirati Blažov most, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, most Milenijum, nikšićke semafore, glavnu magistralu na Zlatici i kružni na Zabjelu. U Bijelom Polju će blokirati, kako su naveli, Ribarevine i raskrsnicu sa semaforima u centru grada. U Nikšiću glavni skver kod pošte, semafore kod MUP-a u Herceg Novom, ulaz u Budvu kod vile Luks, kružni tok na Zavali i Topliš ispod Top hila. Blokiraće ulaz u Bar kod Šumica i kod table Bar, u Beranama će blokirati kružni tok ispred policije, raskrsnicu kod Goranaca, semafore kod Okova i raskrsnicu kod auto-moto društva, dok će u Rožajama blokirati dionicu puta u blizini “Kolorada.

“Pozivamo sve građane,taksiste i njihova udruženja, autoprevoznike i sve ostale da nam se pridruže u borbi da snizimo cijenu goriva na realnu cijenu od jedan euro. Niko iz Vlade nije reagovao na protest u nedjelju i izgleda da oni uopšte ne razmišljaju o građanima i njihovim zahtjevima za sniženje cijene goriva. Ova “gospoda” iz Vlade su zaboravila da je njihov posao da brinu o životnom standardu građana”, kazali su za “Dan organizatori.

Protesti zbog visokih cijena goriva ne prestaju danima u regionu. U Bosni i Hercegovini protesti su urodili plodom, pa će cijena goriva biti smanjena za pet feninga ili 2,5 centi. To je postignuto u dogovoru Vlade i menadžmenta najvećih distrubutera naftnih derivata.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *