Naslovne strane dnevnih novina za 14. jun – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Jedan krak gasovoda prolaziće kroz Crnu Goru

Transanadolijski gasovod (TANAP), koji će dopremati prirodni gas iz Azerbejdžana preko Gruzije i Turske do Evrope, Crnu Goru će približiti tržištu gasa i gasifikaciji, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Jedan krak gasovoda, kako su kazali iz tog resora, proći će i kroz Crnu Goru.

Vektra Boka prodaje imovinu za 8,18 miliona

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine tog hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 8,18 miliona eura. Na prodaji je restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250.000 eura.

Javni izdaci u fokusu vlade

Vlada posebnu pažnju posvećuje oblastima koje dominantno doprinose smanjenju javnih izdataka, pri čemu efikasna implementacija standarda u javnim nabavkama doprinosi uspostavljanju održivih i stabilnih javnih finansija, saopštio je ministar finansija Darko Radunović. On je, na regionalnoj IPA konferenciji iz oblasti javnih nabavki, koja je juče počela u Bečićima, kazao da ta oblast ima višestruku važnost u ekonomiji.

Dan

Vunko nije zakonito prodat

Iako je nekadašnja ugledna fabrika tekstila “Vunko iz Bijelog Polja prodata, a vlasnici konzorcijuma “BraveraDulović već ušli u posjed, predsjednik Udruženja za zaštitu i vraćanje privatne svojine Branko Hajduković tvrdi da još na zakonit način kompletan posao nije završen. Kako je naveo, oštećen je krivičnim radnjama zaposlenih u Upravi za nekretnine područna jedinica (PJ) Bijelo Polje i protiv njih je po drugi put podnio krivičnu prijavu. Tačnije, prijavu je podnio protiv odgovornog lica koje je, kako je kazao, počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Katnić odobrio čašćavanje Arapa sa 5,6 miliona

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), na čijem čelu je Milivoje Katnić, ocijenilo je da u donošenju odluke Opštine Tivat, kojom se vlasniku Porto Montenegra oprašta 5,6 miliona eura za komunalije, nije bilo nepravilnosti koje bi ukazivale da j e izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Novi protest u ponedjeljak

Nakon što je protest protiv prevelike cijene goriva u nedjelju doživio fijasko, u većini gradova Crne Gore, putem fejsbuk grupe “Protest protiv prevelike cijene goriva juče je zakazan novi za ponedjeljak, 18. jun, od 9 do 10 sati. Organizatori su naveli da će u ponedjeljak u Podgorici blokirati Blažov most, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, most Milenijum, nikšićke semafore, glavnu magistralu na Zlatici i kružni na Zabjelu.

Pobjeda

Prodate akcije Jugopetrola za 40 hiljada

Na Montenegroberzi je juče prodato 3.630 akcija Jugopetrola za 40,5 hiljada eura. Cijena po akciji je nepromijenjena 11,1 euro. U posljednje vrijeme je učestala trgovina akcijama ove kompanije u većim iznosima.

Rakčević čeka detaljne planove da gradi hotele u Lučicama

Petrovačko hotelsko-turističko preduzeće Vile Oliva, vlasništvo Žarka Rakčevića, kupilo je najavnoj prodaji 11. juna ove godine za 1,18 miliona eura 9.200 kvadrata u uvali Lučice. Početna cijena na aukciji je bila 1,2 miliona eura. Kako je Pobjedi kazao Rakčević, planiraju da sa ino partnerima grade turističke kapacitete visoke kategorije kako bi proširili svoju turističku ponudu, ali nakon donošenja regulacionih planova i rješavanja nedostajuće infrastrukture.

U minusu IBM, Zirat i Nova

Banke su prvi kvartal ove godine završile u plusu od 12,7 miliona eura. Profit je ostvarilo 12 banaka, a tri su u gubitku IBM, Zirat i Nova. Najveći profit je ostvarila CKB 2,75 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *