Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza

Dodajte komentar

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza i da se još procjenjuje kakve bi to imalo efekte.

“Intenzivno radimo s predsjednicom Vlade (Anom Brnabić) na tome da nađemo najbolju mjeru i da izadjemo gradjanima u susret i po tom pitanju. Ali apsolutno ne da odgovoramo na one proteste sa ulica i zahtjeve sa ulica”, rekao je Mali na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je objasnio da se ne može svaka mjera posmatrati izolovano i da je prioritet povećanje konkurentnosti privrede mjerama koje će doprinijeti rastu privednih aktivnosti.

Mali je istakao i da Medjunarodni monetarni fond (MMF) ne smatra da smanjenje akciza doprinosi rastu.

Šef Misije MMF za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da smanjenje akciza u Srbiji nije prioritet. On je rekao da su cijene goriva porasle u prethodnih godinu dana, ali da je to uzrokovano rastom globalnih cijena nafte na svjetskom tržištu i nije posljedica povećanja akciza.

“U ekonomiji cijene rastu i padaju. Fokusiramo se na ukupan uticaj kretanja cijena, a ne na jedan element koji raste ili pada”, dodao je Ruf.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *